Bölge Haber Girişi : 25 Ocak 2012 15:43

Fevzi Budak'a veda yemeği

Fevzi Budak'a veda yemeği
Ankara’ya tayin edilen Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak için Vali Ahmet Kara, Öğretmenevi’nde akşam yemeği verdi.
Erzurum Ajans-Ankara’ya tayin edilen Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak için Vali Ahmet Kara, Öğretmenevi’nde akşam yemeği verdi.
Yemeğe, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Vali Yardımcıları Murat Demirci, Karahan Daşdan, Ünal Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve bazı daire amirleri katıldı.
Kendisi için verilen yemekte hayatının önemli bir kesitinin Kars’ta geçtiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, kendisini Erzurum ve Kars’ın karması bir insan olarak tanımladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak; “1984-1989 yılları arasında da Kars Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptım. Aradan yıllar geçtikten sonra tekrar kader Kars’ta buluşmayı nasip etti. Kars’a gelirken hiçte üzülerek gelmediğimi ifade etmek istiyorum. Çünkü o yıllarda Kars’tan ayrılırken çok güzel duygularla ayrılmıştım. Benim hayatımda Kars’ın çok önemli bir yeri vardır. Hizmet hayatım boyunca ilk görevim Kars Ardahan Lisesi Müdürlüğü görevi olmuştu. Yine ilk Milli Eğitim Müdürlüğüm Kars Milli Eğitim Müdürlüğüydü. Şu an itibariyle de son Milli Eğitim Müdürlüğüm de yine Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü olacaktır” dedi.

Budak; “Bu nedenle benim yaşamımın çok önemli bir kesiti Kars’ta geçti. Kars’ın kültürünü ve insanlarını çok yakından tanıdım. Erzurum ve Kars’ın karması bir insan olduğumu ifade etmek istiyorum. Gelirken asla bir üzüntüyle gelmedim ama giderken, hüzünlü ayrılıyorum. Uzun bir süre daha çalışmayı arzu ederdim ama nasip bu kadarmış. Devlet hayatında insanın kalması gitmesi kendi isteğinde olan bir olay değildir. Çalıştığım sürece sayın Valimi çok yakından tanıdım, kendisinden son derece istifade ettim. Yine Vali Yardımcılarımız, Belediye Başkanımızı ve bütün kurum amirlerimizi de yakından tanıma fırsatı buldum. Kader bizi bu noktaya getirdi. Sadece biraz üzüldüğüm biraz daha fazla çalışabilseydim mutlu olurum ama huzurlu ayrılıyorum” diye konuştu.

Kars Valisi Ahmet Kara; “Gerçekten Fevzi Budak’ı kısa süre kaldı ama çok sevdik. Çok sevdik derken, ben mesai arkadaşlarımın böyle kolay olmasını, mevzuat bilgisiyle, çalışkanlığıyla, işini sonuçlandırmakla ünlü olan arkadaşlarımı seviyorum. O nedenle Fevzi beyi de çok sevdim ben. Geç tanıştık ama burada sevdik ve aramızdan ayrılıyor. Bu memuriyetin bir parçasıdır. Kendisine hakikaten aramızda bulunduğu süre içerisinde son derece istifade ettik. Bu nedenle kendisine minnettarlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Duygulu anların yaşandığı yemekte Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’a plaketler verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.