Filmin Adı: Dengeler Yönetmen: A. Kardeşler

21 günlük maç arasının BB Erzurumspor’u negatif etkileyeceğini düşünüyorduk. Ancak verilen ara BB Erzurumspor’un sadece futbolunu değil, özgüven ve mücadelesini de etkilediğini gördük.

 

Bugün Galatasaray’ın forma ağırlığı BB Erzurumspor’lu oyuncularda negatif etki oluşturmuş. Normal şartlarda bugün aman aman oynayan bir Galatasaray yoktu. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra Galatasaray yerinde başka rakip olsaydı Erzurumspor daha bir özgüvenle ve cesaretle yüklenip gol arayacaktı.

 

Ancak bugün beklenin altında kalan bir BB Erzurumspor gördük. Evet kalite farkı zaten var. Ama mücadele etmemenin bahanesi olmaz. Rakip kim olursa olsun mücadele ve konsantrasyonunuzu üst seviyede tutmak zorundasınız. 

 

Merkez orta sahada fizik ve mücadele olarak Galatasaray’a karşı ezilen bir Erzurumspor olmasının yanısıra, özellikle hücumda Emrah, Novikovas ve Obertan’ın etkisiz futbolları bugün ki kötü oyunun hazırlayıcı sebeplerinden oldu.

 

Herşeye rağmen bugün özgüvenli bir BB Erzurumspor olsa sonuç çok farklı olabilirdi. Kanatları iyi kullanamaz ve merkezde organize olamazsanız, üretkenlikten uzak kısır bir futbol kaçınılmaz olur.

 

Mehmet hoca bazı isimlerde ısrarcı davranması zarar veriyor. Özellikle Obertan konusunda hoca oldukça ısrarlı. Ancak sorumluluk almayan Obertan’ın yerine, pas trafiğini sağlayan Sissoko artık on numara mevkisinde olmalıdır. Yoksa bu ısrar hem Obertan’ı hem Sissoko’yu kaybettirir. Ayrıca Petrus’un düşen performansına karşılık Donald’a  şans verilebilir.

 

Kötü oyun, hatalar vs. derken bir de gerçekler var.

 

BB Erzurumspor kendi sikletinde ki rakiplere karşı  böyle oynamayacaktır.  Bu maç ligin geleceği açısında ölçü olamaz. Ama tabi hatalardan da ders çıkarılması lazım. Özellikle oyuncu tercihleri konusunda ben bazı değişiklikler bekliyorum.

 

Bazen ilgimizin önceden yazılmış bir senaryo olduğunu düşünüyorum. Dün akşam da sanki bir senaryo yaşadık. Yönetmen ise tanıdık bir isimdi;

 

Arda Kardeşler!

 

Ben hafta içi, ligin dengeleri açısından bu hafta BB Erzurumspor’a yazık edecekler gibisinden bir twit atmıştım. Ve maalesef haklı çıktım. Çünkü yapılan atama bunu çok belli etti.

 

Arda’nın daha önceki maçlarda yapmış olduğu skandallar ortada. Zaten siz böyle bir hakeme kokart veriyorsanız bu hataların arkasında  siz varsınız demektir. Bu şahısın Erzurum’a karşı bir ön yargısı olduğu çok açık. Bu kadar hata tesadüf değil.

 

Suat Arslanboğa! 

 

Yine bu şahıs yaptığı hatalardan dolayı  hakemliği bırakma noktasına gelmişken  bugün VAR hakemi olarak  perde arkası görev veriliyor.

 

Arda ve Suat’ın birlikte oldukları maçta sağlıklı kararlar beklenemez.

 

Maçtan sonra Sayın Huseyin Üneş’in TRT’ye yapmış olduğu açıklamalarda duygulara tercüman olduğu için teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer koçer 26 Ekim 2020 16:27

    Tamam hakem hataları Peki özdileğin ve takımın hiç mi hatası yok . G Saray?a karşı yenilirsin bu normal ama futbol ki yok bu anormal. Hoca oyunu okuyamıyor cesareti yok oyuncu değişikliğinde geç kalıyor . Olmaz . Takım yirmi gün yatmış mücadele yok fizik yok . Yine de Erzurumspor?un büyük hata yapmazsa kümede kalır . Oyuncular çok kötü değil ama Mehmet hoca daha cesaretli aktif olmalı .

  • Barış Kan 25 Ekim 2020 15:26

    Bunlara başkanın yapmamış olduğu sağ ve sol bek transferlerini de ekleseydik daha iyi olurdu Bas bas iki bek diye adeta yırtınan bizler kofik Malatya'nın artıkları ile lige devam edecek olan biz inşaallah sonuç iyi olur