Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Haziran 2016 18:14

Filografi sergisi yoğun ilgi gördü

Filografi sergisi yoğun ilgi gördü
Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü bünyesindeki Atatürk Yetiştirme Yurdu'nda kalan Muhammet Durmuş'un Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde açtığı filografi sergisi yoğun ilgi gördü.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü bünyesindeki Atatürk Yetiştirme Yurdu'nda kalan Muhammet Durmuş'un Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde açtığı filografi sergisi yoğun ilgi gördü. 

Filografi konusunda eğitim aldığını belirten Durmuş, " Atatürk Yetiştirme Yurdu'nda her türlü imkana sahibiz. Yetenekli olduğumuz alanlarda eğitim alarak, kendimizi geliştirme imkanı buluyoruz. Filografi, muhteşem bir sanat. Desenlerde metrelerce telle yüzlerce çivi kullanılıyor. En ufak bir desende bile yaklaşık bin, bin 500 çivi, bin 500, 2 bin metre tel gidiyor. İşin güzel tarafı buna uzaktan baktığınızda bu malzemeleri göremiyorsunuz. Bu kadar çivinin kullanıldığını hayalimiz bile almıyor. Amacım bu alandaki yeteneğimi geliştirerek, daha fazla ürün sergilemek" diye konuştu.

Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu Kuruluş Müdür Vekili Muhsin Aslan ise Atatürk Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocukların sanat ve spor alanında önemli başarılara imza attığını ifade etti.

Çocukları yetenekleri alanında yönlendirdiklerini belirten Aslan, "Amacımız çocuklarımızı başarılı oldukları alanlara yönlendirmek. Spor ve sanat alanında önemli başarılara imza atan çocuklarımız birçok dalda gururumuz oluyor. Yetiştirme Yurdu'ndaki çocukların sosyalleşmesi bizler için çok önemli. Onların başarılarıyla gurur duyuyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.