Erzurum Haber Girişi : 21 Ekim 2022 12:05

Finans kaynakları deşifre edildi

Finans kaynakları deşifre edildi
Erzurum'da FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince 18 Ekim’de operasyon düzenlenmişti.

 

 

Aralarında kadınlar ve Erzurum'daki sözde memurlar sorumlusu Z.B.'nin de bulunduğu 13 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. 

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele daire başkanlıkları ve İstihbarat Başkanlığı ile Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığının (MASAK) koordinasyonunda yürütülen operasyon kapsamında yapılan aramalarda 25 bin 655 lira, 770 avro, 50 dolar ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

 

 

Bu arada soruşturma süresince yapılan tespit ve ara yakalamalarda; 306 bin 962 TL, 15 bin 150 euro, 4 bin dolar hareketliliğinin olduğu belirlenmişti. İHA 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.