Spor Haber Girişi : 21 Ekim 2013 03:25

Flaş... Erzurum'a Manavgat zulümü

Flaş... Erzurum'a Manavgat zulümü
Büyükşehir Belediyespor'un, zorlu Antalya deplasmanında 3 puan alırken, neredeyse yöneticilerini kaybediyordu.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediyespor'un, zorlu Antalya deplasmanında 3 puan alırken, neredeyse yöneticilerini kaybediyordu. Belediyespor'un maçın 31'nci dakikasında Mustafa Özkaya ile bulduğu golün hemen ardından protokol tribününde olayların çıktığı ve mavi beyazlı yöneticilerin linç girişimine maruz kaldığı, olayları izleyen jandarmanın ise Belediyesporlu yöneticileri gözaltına aldığı ortaya çıktı.

Golün hemen ardından büyük sevinç yaşan Blediyesporlu yöneticilere, iddiaya göre hem Manavgat Evrensekispor'un yöneticileri hem de protokol tribününe giren ev sahibi takımın taraftarları tepki gösterdi. Tepkiye aynı şekilde karşılık veren mavi beyazlı yöneticiler, bir anda yüzlerce insanın saldırısına uğradı. Kulüp Başkanı Saim Özakalın ile Asbaşkan Ahmet Metin Karadayı'nın linç edilmekten son anda kurtulduğu öğrenilirken, olayları yatıştırmakla görevli olan jandarmanın, ortam sakinleştikten sonra Belediyesporlu yöneticileri gözaltına almak istemesi, gerilimi iyice yükseltti. Bu arada birkaç yönetici görevli binbaşının emri doğrultusunda gözaltına alınarak, stadyumdan çıkarılıp, jandarma karakoluna götürüldü.

Yaşananlar üzerine mavi beyazlı yöneticiler, kısa bir süre önce Antalya'ya atanan Erzurum eski Valisi Sebahattin Öztürk'ü arayarak, yardım istedi. Antalya Valisi Öztürk'ün olaya müdahil olmasının hemen ardından Belediyesporlu yöneticilere sert tavırlar sergilediği öne sürülen jandarma binbaşının "yumuşadığı" ve akabinde de gözaltına alınan yöneticileri serbest bıraktığı belirtildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Asbaşkanı Ahmet Metin Karadayı, yaşadığı şoku anlattı. Karadayı, "Ömrü hayatımda böyle bir şey görmedim. Golün sevincini yaşarken, bir anda Saim Başkan ile birlikte linç edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldık. Hem rakibin yöneticileri hem de taraftarları birlikte tepki gösterdi. Binbaşı anlayıp, dinlemeden gözaltına almaya başladı ve bize karşı son derece sert tavırlar sergiledi. Hemen durumdan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü haberdar ettik. Sağolsun anında müdahale ederek, uğradığımız haksızlığı giderdi. Eğer Vali Bey olmasaydı, binbaşı hepimizi gözaltına alacaktı. Hem saldırıya uğradık hem de gözaltına alındık" diye tepki gösterdi. (Kaynak: Orkun ÇİZMELİ/ Erkhaber.com)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • has erzurumli 01 Ocak 1970 02:00

    MANAVGAT ELBET ERZURUM A GELECEKSİN...