Bölge Haber Girişi : 21 Ekim 2009 05:11

Flaş!.. Erzurum'da banka soygunu!..

Flaş!.. Erzurum'da banka soygunu!..
Erzurum'da Vakıfbank'a ait para nakil aracı soyuldu. Olayla ilgileri olduğu iddia edilen aynı bankada çalışan 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.
Erzurum Ajans-Erzurum'da Vakıfbank'a ait para nakil aracı soyuldu. Olayla ilgileri olduğu iddia edilen aynı bankada çalışan 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Palandöken ilçesinde önceki gün meydana gelen olayda, bir bankaya ait ATM cihazına para yatırmakla görevli şahısların bulundukları banka aracından 180 bin TL çalındı. Olayla ilgili olarak polis, banka çalışanlarıyla birlikte Ü.T., O.A., ve F.S.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Ü.T., O.A., ve F.S. isimli zanlılar tutuklandı.

Konuyla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin görgü tanıklarından aldıkları ifadeler sonrasında şüpheli şahısların aracın yan sürgülü kapısını açık bırakarak uzaklaştıkları anlaşılarak, müşteki A.Y.'nin ifadesinde aracın arka kısmında sevk edilecek paranın konulması için kilitli bir kasanın olduğunu, arka bölüme ulaşmak için kullanılan sürgülü kapının aracın ön kısmında göğüste bulunan bir butonla açıldığını söylemesi üzerine, şüpheliler alınan ifadelerinde aracın kapılarını kilitleyerek araçtan

ayrıldıklarını belirttiler. Daha sonra polis ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalarda, bir olayla ilgili araştırılan şüpheli otomobilin kaza yaptığı, araç içerisinden ve bagajdan çıkan şahısların kıyafetlerini değiştirdikleri hırsızlık yapılan banka aracı etrafında tur attığı görgü tanığı ifadesiyle öğrenilen şahısla aynı eşkaldeki bir şahsın da o araca üzerinden çıkardığı kazağı atarak kaçtığı, şahsın elinde bir paketin olduğu ihbarının alınması üzerine kaza mahalline intikal edilmiş kaza yapan aracın

sürücüsü olan C.Ş., isimli şahıs olay yerinde yakalanmış şahıs ilk beyanında araçta yalnız başına olduğunu beyan etmiş kaza olayının görgü tanıklarının beyanlarına rağmen C.Ş.'nin araçta tek başına olduğunu ısrar etmesi üzerine durumdan şüphelenilerek şahıs yakalanmıştır. Şahsın bir süre sonra araçta yalnız olmadığını yanında isminin M.D., olduğunu bildiği bir şahsın olduğunu, şahsın askerlikle ilgili bir araması olması ihtimali ile kaçmış olabileceğini söylemesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu kaza

yapan aracın kiralık olduğu, C.Ş.'nin aracı eşkal bilgilerine uygun olan kaza sonrası araçtan kaçan şüpheli ile kiralamaya gittikleri anlaşılmış, aracı kiralayan firma yetkilileri yaptırılan fotoğraf teşhisi ile kendilerine araç kiralanmak için C.Ş. ile gelen kaza sonrası araçtan kaçan bu şahsın M.Ş. olduğunu teşhis etmişler. Kaza yapan 06 BA ... plakalı araçtan sürücü C.Ş., kaza sonrası kaçan M.Ş., ve Ö. Y., isimli şahıslara ait parmak izleri elde edilmiş şahısların ikametlerinde yapılan aramalar sonucunda

konu ile ilgili bir iz veya emareye rastlanılmamış, C.Ş.'nin alınan ifadesinde bahse konu aracı kendisinin kiraladığını İstanbul'dan gelen M.D. ile geldiklerini kaza yaptıkları kendisinin aracı biraz ileri aldığını arkasından gelen M.Ş.'nin bagajdan montunu alarak kaçtığını araçtaki kazağın kendisine ait olduğunu bu otoya Ö.Y. ve M.Ş.'nin hiç binmediklerini hırsızlık konusu ile ilgisinin olmadığını beyan etmiş banka görevlisi üç şüpheli ile kaza yapan şüpheli araç sürücüsü C.Ş., gözaltına alınmışlardır.

Olay sonrası firar eden M.Ş. isimli şahıs da yakalanarak gözaltına alınmış. Şahıslar adli makamlara sevk edilmişler. C.Ş., ve M. Ş., savcılıkça serbest bırakılmış banka görevlisi 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."(www.erzurumajans.com)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.