Erzurum Haber Girişi : 24 Ocak 2014 13:51

Flaş... Fevzi Budak aklandı

Flaş... Fevzi Budak aklandı
Erzurum'da İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 2004-2009 yılları arasında yürütülen 1 milyon 700 bin TL'lik yolsuzluk olayı ilgili dava dosyası Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde karara bağlandı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum'da İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 2004-2009 yılları arasında meydana gelen 1 milyon 700 bin TL'lik yolsuzluk olayı ilgili dava dosyası Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde karara bağlandı.

1 MİLYON 700'LİK YOLSUZ OLAYINI MÜFETTİŞLER ORTAYA ÇIKARDI


Mahkeme tutuksuz yargılanan sanıklar Turan Güneri'yi 26 yıl, müteahhit Bayram Karabacak'ı 21 yıl, hapis cezası ve  her iki sanığı 3 milyon 410 Bin TL adli para cezasına çarptırdı. Aynı davada 'dolandırıcılık ve sahtecilik' suçlarından yargılanan Fevzi Budak'ın hakkında ise dava şartlarının oluşmadığı gerekçesiyle "suçun düşümüne' karar verildi.

ESKİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ 56 GÜN SONRA, TAHLİYE EDİLMİŞTİ

İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim müdürlüklerinde okul onarımları ile ilgili yürütülen yolsuzluk operasyonu kapsamında 2 Eylül günü gözaltına alınan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2003- 2009 yılları arasında 11 kez görevden alınan ve her defasında İdare Mahkemesi kararı ile görevine dönen Budak'ın tutukluluk halinin ortadan kaldırılması için 3 Eylül günü avukatları tarafından Sulh Ceza ve bir üst mahkeme olan 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz reddalildi. Budak, 56 gün tutuklu kaldığı cezaevinden 50 Bin Tl'lik nakdi kefaletle serbest bırakılmıştı.

MAHKEME," YOLSUZLUĞUN BOYUTU, DUDAK UÇUKLATACAK, DEĞERİ KORKUNÇ NİTELİKTE"

Erzurum'daki Aziziye ve Narman Yatılı İlköğretim Bölge ile Pasinler Yaslıtaş Köyü İlköğretim okullarında hiç onarım yapmadan altı ayrı hak ediş raporu ile müteahhit Bayram Karabacak'a Özel İdare'den 1 milyon 359 bin lira ödendiği ortaya çıkmıştı. Bankalardaki hesabına ve mal varlığına el konulan 36 yaşındaki Müteahhit Bayram Karabacak, olayın savcılığa intikal ettirilmesi üzerine ortalıktan kaybolmuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak tutuklanmıştı.

Bu gün görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti yolsuzluk olayındaki boyut ile ilgili verilen ceza hükmü zaptında,"'Dudak uçuklatan miktardaki önem ve değeri, korkunç" cümlelerine yer verdi.

"FEVZİ BUDAK, BİR KURUŞA TENEZZÜL ETMEZ"


Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında,  Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, suçlamaları kabul etmedi. Budak,"Hakkımda isnat edilen bu çirkin suçlama ile haksız ve tamamen yanlı yürütülen bir soruşturma ile gözaltına alınarak tutuklandım.  Yolsuzluk yapılan evraklarda benim tek bir imza yoktur. Onurlu, haysiyetli, şerefli bir ailenin çocuğu olmakla birlikte onurlu olarak halen görevimin başında bir  devlet memuruyum. Bu güne kadar  görevimi laiki ile yerine getirdim. Haksız şekilde tutuklandığım gibi, paraların nerelere verildiği belgeleri ile ortadadır. Bilirkişi heyeti bu olayı ortaya çıkarmıştır. Sanık Turan, bu sahte belgeler aldığını beyan etmiştir. Ne benim ne Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu olayla ilgisi yoktur. Bu davanın düşürülmesini talep ediyorum. Takdir Yüce Mahkeme'nin" dedi.

FEVZİ BUDAK HAKKINDA "DÜŞME KARARI"

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklar Fevzi Budak, Ahmet Uğurlu, Necdet Kılıç ve Temel Yavuz hakkında dava şartlarının oluşmadığı gerekçesiyle 'dolandırıcılık ve sahtecilik' suçundan davaların ayrı ayrı  "düşümüne' karar verdi.

Mahkeme heyeti , aynı davada yargılanan Muhammet K., Lütfi K.,Önal D., ve Nevzat K. Hakkında verilen 10'ar ay hapis cezasının ise 5 yıl süreyle ertelenmesine hükmetti.

MÜTEAHHİT KARABACAK VE GÜNERİ'YE REKOR CEZA

Mahkeme heyeti yolsuzluk olayında zapta geçirdiği  'Dudak uçuklatan miktardaki önem ve değeri" ile  1 milyon 700 Bin TL'lik  yolsuzluk olayına karıştıkları kanaatine vararak Erzurum İl Özel İdaresinde memur olarak görev yapan Turan Güneri'yi  "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Kamu Görevlisinin resim Belgede Sahteciliği" suçlarından 26 yıl hapis, 3 milyon 410 bin TL adli para cezası verdi. Mahkeme, müteahhit Bayram Karabacık'ı ise 21 yıl hapis, 3 milyon 410 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

KARABACAK VE GÜNER HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Karar duruşmasında Turan Güneri ve Bayram Karabacak'ın son sözlerini mahkeme huzurunda verdikten sonra, kararın yarım saat sonra, açıklanacağının belirtilmesi üzerine, karar oturumuna katılmayan Turan Güneri ve Bayram Karabacak hakkında verilen ceza hükmü ile birlikte yakalama kararı çıkarıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.