Bölge Haber Girişi : 24 Haziran 2010 11:26

Flaş... Flaş... Erzururm'da şap paniği!..

Flaş... Flaş... Erzururm'da şap paniği!..
Sekiz ilçede şap hastalığının görülmesi üzerine, kente 14 gün süreyle hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı, hayvan pazarlarının kapatılması kararlaştırıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un 3’ü merkez olmak üzere 8 ilçesinde ‘en hızlı yayılan’ türden şap hastalığının görülmesi üzerine, alarm verildi. Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş’ın başkanlığında toplanan İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, kent genelinde 17 hayvanda şap hastalığının görüldüğünü tespit ederek, alınması gereken tedbirleri tartıştı. Toplantı sonunda, hastalığın önüne geçilmesi için radikal kararlar alındı.

BELEDİYELER DEZENFEKTE EDECEK

Narman, Çat, Hınıs, Oltu, Şenkaya, Hınıs, Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinde görülen vakaların, hastalığın en hızlı yayılan türü olması nedeniyle, 25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında kente hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Ayrıca tüm ilçelerdeki hayvan pazarlarının da bu tarihler arasında kapatılması kararı alındı. Belediyelerden de hayvan pazarları ve ahırlar ile mezbahalarda dezenfekte çalışması yapmasının istenmesi kararlaştırıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.