Bölge Haber Girişi : 02 Eylül 2010 11:10

Flaş!.. Flaş!... Fevzi Budak gözaltında!...

Flaş!.. Flaş!... Fevzi Budak gözaltında!...
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Erzurum Ajans-Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, yolsuzluk operasyonu kapsamında sabah saatlerinde makamında gözaltına alındı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şube (KOM) ekipleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'nde bazı çalışanların karıştığı 'ihale yolsuzluğu' ve' 'nitelikli dolandırıcılık' davası kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ı, cumhuriyet savcısının talimatıyla makamında gözaltına aldı.

Budak, Emniyet Müdürlüğü'nün dördüncü katındaki KOM Şubesi'ne götürüldü. Budak'ın gözaltına alınmasını özel kalem müdürü ve makam şoförü basından öğrendi. Budak'ın gözaltına alınmasından hemen sonra Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün konudan haberdar edildiği belirtildi.

İl Özel İdaresi'nde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli bazı kişiler, 4 yıl önce sahte belge düzenleyerek devleti 1 milyon 800 bin TL zarara uğratmış ve yolsuzluk olayı geçen yıl patlak vermişti.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan operasyonda, sahte belge düzenleyerek kamu kurumunu dolandırdıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alınmış, operasyonda İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları N.K. ve A.U., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmış, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde görevli Ö.D., T.Y. ve M.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.