Sağlık Haber Girişi : 04 Şubat 2015 18:16

Flaş... Sağlık Kampüsünün son ihalesi de iptal aşamasında

Flaş... Sağlık Kampüsünün son ihalesi de iptal aşamasında
Erzurum'u sağlık alanında zirveye çıkaracak 'hastaneler kampüsü' yılan hikayesine döndü. Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kampüs hastanesinin son yapılan ihalesi de iptal olma aşamasında...
Erzurumajans-Erzurum'u sağlık alanında zirveye çıkaracak 'Hastaneler Kampüsü' yılan hikâyesine döndü. Tamamlandığında Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kampüs hastanesi olacak 'Erzurum Sağlık Kompleksi'nin akıbeti halen belli olmadı. Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'ın yüzlerce trilyonluk prestij projesinin son ihalesi de iptal aşamasında.

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ döneminde temeli atılan ancak müteahhit firmalardan birisinin iflas etmesi ve diğerinin de çekilmesi üzerine yarım kalan 'Sağlık Kampüsü' için Danıştay, ilgili firmaların tasfiyesine karar vermişti. Erzurum-Çat karayolu kenarında 200 bin metrekare alan üzerinde yapılacak sağlık kampüsünde; kadın doğum, çocuk hastalıkları, kalp-damar cerrahisi, psikiyatri, onkoloji hastanelerinin yanı sıra yoğun bakım ve ortak acil servis binası projelendirilmişti.

800 YATAKLI 6 FARKLI HASTANE

Türkiye'nin sağlık alanındaki prestij projelerinden birirsi olan 'Erzurum Sağlık Kompleksi' nin ilk ihalesini kazanarak temel atan VARYAP-UZUNLAR Konsirsiyumu'nun çekilmesinin ardından geçtiğimiz 19 Mart'ta 15 firmanın katılımıyla ikinci ihale gerçekleşmişti. Türkiye'nin sağlık alanındaki bu dev projesinin ikinci ihalesini ise Ankara ve İstanbul ortaklı 'Nas ve Ermit İnşaat' 294 milyon lira teklif ile kazanmıştı. Ancak, aradan geçen yaklaşık bir yıllık süre içerisinde ne ilgili firmayla sözleşme imzalandı ne de yer teslimi yapıldı.

Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'ın projelendirmesine göre 2010 yılında da inşaatına başlanıp, en geç 2013 yılında bitirilmesi planlanan Doğu Anadolu ve Erzurum'un kaderini değiştirecek proje için aradan yıllar geçmesine rağmen bir 'arpa boyu' yol alınamadı. Erzurum kamuoyunun büyük tedirginlik yaşadığı projeyle ilgili ihaleyi kazanan firma yetkilileri ise işe başlamak için ilgili bakanlığın onayını beklediklerini ifade ediyor.

PROJEDE NELER VAR?

Sağlık Bakanlığı'nın, 29 ille birlikte Erzurum'da temelini attığı 950 yataklı kampüs hastane projesinin geçen yıl temeli atılarak inşasına başlandı. Birinci etabı 150 Yataklı Kadın Doğum, 150 Yataklı Çocuk Hastalıkları, 100 Yataklı Onkoloji, 150 Yataklı Göğüs Hastalıkları, 150 Yataklı Kalp ve Damar Cerrahi Hastanelerini kapsıyor. Hastanenin ikinci etabında 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile 100 Yataklı Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri yer alıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • osman uçan 01 Ocak 1970 02:00

    rezillik almış başını gidiyor sahipsiz erzurum bir tane yetkili çıkıpta açıklama yapamıyor herkes kendi çıkar peşinde yetkililerin hele çıkarı olsun bak nasıl çıkıp bülbül gibi öterler

  • Kibarcık 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum lu Oy verirken bunu da göz önüne alarak oy versin