Türkiye Düzenleme Tarihi : 28 Ekim 2023 17:30 Haber Girişi : 28 Ekim 2023 16:55

Foto muhabirleri sandığa gitti

Foto muhabirleri sandığa gitti
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, 18. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilerek güven tazeledi. Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci Onur Sağsöz ise başkan yardımcılığına getirildi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) 18. Olağan Genel Kurulu, TESK Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

Türkiye’nin farklı kentlerinden Ankara’ya gelen üyelerle yapılan Olağan Genel Kurul’da Başkan Rıza Özel ve yönetimi güven tazeledi. Rıza Özel’in başkanlığındaki yönetimde Osman Altınışık  Başkanvekili, Şükrü Akın, İlhan Demir, Tolga Adanalı, Derya Yetim, Cenk Özel ve Onur Sağsöz Başkan Yardımcısı, Adem Altan Genel Sekreter, Hamza Şahin Mali Sayman, Murat Akbaş, Bülent Uzun, Mert Gökhan Koç, Necati Savaş, Çağla Gürdoğan Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. Dernek yönetim kurulu ilk toplantısında Osman Şişko Trabzon, Burak Emek Diyarbakır ve Talip Köleoğlu Hatay temsilcisi olarak görevlendirildi. 

 

 

“TFMD, TÜRK MEDYASININ EN SAYGIN KURUMLARI ARASINDA” 

 

Genel Kurul’da söz alan Başkan Rıza Özel, meslek mensuplarının yaşadığı sorunlara ilişkin Dernek tarafından yapılan çalışmaları anlatırken, zor dönemde başarıyla görev yapan yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Rıza Özel, Genel Kurul’da şunları söyledi; 

 

“Bu büyük ailenin temsil görevini yönetim kurulu olarak tüm dünyayı etkisi altına alan 6 Şubat Depremi ile zorlu bir dönemde derneğimizi her alanda yapmaya çabaladık. Yönetim Kurulu olarak 39 yıllık geçmişi ile Türk medyasının da en saygın kurumları arasında yer alan bir yapıyı temsil etmenin ağırlığını hissettik.’’ 

 

 

“EN AKTİF DERNEKLER ARASINDA YER ALDIK”

 

TFMD’nin etkinliklerinden de bahseden Özel, “38 yıldır aralıksız düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması, son 5 yıldır amatör ve profesyonel fotoğraf dünyasının katılımına açılan Türkiye Güzellikleri Yarışması, lise ve üniversite öğrencilerini fotoğrafa özendirdiğimiz Ara Güler Özendirme Ödülü, Hollanda’dan Fransa’ya, Podgoritsa’dan Zimbabwe’ye, Nahçivan’dan Madagaskar’a 14 ülkeye ulaşan, Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayan ve havalimanlarından metro istasyonlarına kadar pek çok mekanda açılan sergilerimiz, kadın, göç ve çevre konusunda farkındalığa hizmet eden yarışmalarımız, seçkin kalabalıkları bir araya getiren söyleşilerimiz, etkinliklerimizle medya örgütleri arasında en aktif dernekler arasında yer aldık. Ve tüm bu görünen çalışmaların yanı sıra mesleki kazanımlarımız ve meslektaşlarımızın hakları ile ilgili de büyük mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz” dedi. 

 

 

‘’MESLEKTAŞLARIMIZIN SESİ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ’’

 

TFMD’nin her zaman üyelerimizin ve meslektaşlarımızın yanında olduğunu belirten Özel, “Öncelikle 50 binden fazla canımızı toprağa verdiğimiz depremin ardından bölgedeki meslektaşlarımızın yanında olmaya, yaşadıkları sorunları çözmeye, yaşanan bu büyük felaketten doğan ihtiyaçlarını gidermeye odaklandık. Hem dünya hem de ülkemizdeki her insan, ‘Asrın felaketi’nin acısını yüreğinde hissetti. Coğrafyamızda yaşanan savaşlar, doğal afetler… Zor yıllardan geçiyoruz ve bu zor yıllarda biz foto muhabirleri yaşananları anbean takip edip tarihe fotoğraflarımızla not düşüyoruz. Meslektaşlarımızın sesi olmanın gururuyla, işte bu zor anlarda gözlerini vizörden ayırmayan, fotoğraflarıyla geleceğe belge taşıyan tüm meslektaşlarımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu. HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halisdemir 28 Ekim 2023 22:17

    tebrikler Erzurum'da gazeteci denilince Erzurum'un Ugur Mumcu su Onur Sağsözü hatırlıyorum. Mutlaka daha iyi yerlere gelmesi lazım. Gerçekten erzurum içn haber yapıyor.