Erzurum Haber Girişi : 06 Aralık 2017 16:15

Fransız yazar Benard: Ermeni soykırımı yoktur

Fransız yazar Benard: Ermeni soykırımı yoktur
Fransız Yazar Yves Benard, incelediği tüm bilgilerin 'Ermeni soykırımı' iddialarını çürüttüğünü belirtti.
Erzurumajans-Fransız Yazar Yves Benard, incelediği tüm bilgilerin 'Ermeni soykırımı' iddialarını çürüttüğünü belirterek, "Soykırım yoktur, iki taraf içinde katledilmişler vardır. Şuna ikna oldum ki aslında Türkler, Ermenilerden daha fazla katliam kurbanı olmuştur" dedi.

Fransa'da Pantheon Yayınevi tarafından kısa bir süre önce Yazar Yves Benard'ın araştırmalarından derlenen "Türk-Ermeni Görüş Ayrılığına Yeni Bakış" (Divergences turco-armeniennes) adlı 165 sayfalık bir kitap yayımlandı.

Kitabın yazarı Yves Benard, Türkiye'yi karış karış gezerek, derin bir araştırmaya yapmış ve kendini gönülden bağlı hissettiğini ifade ettiği Türk toplumu hakkında adalet yerini bulsun istiyor. 

Kitabıyla ilgili açıklama yapan Fransız yazar, "Bu kitabı yayınlatmakta çok zorlandım. 2009 yılında çıkardığım ilk kitap sadece bir hafta yayınlanabilmişti. Çünkü yayınevi üzerinde çok büyük baskı vardı. Korktular ve yayını durdurmaya karar verdiler. Şimdi, öyle görünüyor ki artık daha kolay yayınlanabilecek bir konu. Bu sefer çok kolaylıkla bir yayınevi buldum. Oysaki ilk kitabım için en az 60 yayıneviyle irtibata geçmiştim. O dönemde yayınevlerinin yarısı olumsuz yanıt vermiş, diğer yarısı ise yanıt vermeye bile gerek duymamıştı" ifadelerini kullandı.

"İtiraf etmeliyim ki, bir soykırımın olduğunu zannediyordum"

Araştırmalarının yaklaşık 5 yıl sürdüğünü, ilk olarak gittiği Türkiye'de birkaç ay kaldığını ifade eden Benard, "Türkiye'nin doğusunu karış karış gezdim. Tüm şehirlerin ismini çok iyi hatırlamıyorum ama gezdiklerim arasında Erzurum, Diyarbakır, Trabzon ve birçok küçük kasabayla köy de vardı. Oralarda çok sayıda insanla tanıştım. Hatta Ermenilere de sorular yöneltmek istedim. Ancak onlar reddettiler. Ermeniler tarafından bu konuyla ilgili yazılmış çok sayıda kitap var. Ben daha çok onların çıkardığı kitaplar hakkında bilgilenmiştim. Önce Türkleri konuşturdum. Kütüphaneleri gezdim, çok fazla araştırma yaptım. Ben Fransız'ım ve itiraf etmeliyim ki, bir soykırımın olduğunu, yaşandığını zannediyordum. Ancak bu fikrimi çok çabuk değiştiren belgelere ulaştım. Okuduklarıma inanamadım, İnsanoğlunun bu tür şeyler yapabilmesine inanmak çok zor. Ve belgelere ulaştıkça fikrim de değişmeye başladı" dedi.

"Kitabım zaten birçok kanıt getiriyor"

Benard, "Elbette katledilen Ermeniler oldu, ancak öncesindeki aylarda Ermeni Taşnak üyeleri; kadınlardan, çocuklardan ve yaşlılardan oluşan Türk sivilleri katletmişti. Erkekler ise cephede savaşıyordu. Unutmayalım ki bütün bunlar 1914-18 savaşı sırasında yaşandı. Erkekler savaşırken kadınlar çocuklar ve yaşlılar köylerde kalmıştı ve katledildiler. Ardından da köyleri Ermeni Taşnak üyeleri tarafından yakıldı. Yani Türklerin sonradan biraz da olsa intikam aldığını anlayabiliriz. Bu insanidir, normaldir. Ermeniler de katledilmiştir. İncelediğim tüm belgelerle şuna ikna oldum ki aslında Türkler Ermenilerden daha fazla katliam kurbanı olmuştur. Ermeniler kayıpları için 1.5 milyondan söz ediyorlar. Yakında her halde bu sayıyı 2 milyona çıkarırlar. Ancak, aslında en fazla 400 bin Ermeni hayatını kaybetmiştir. Ancak bu 400 bin içerisinde doğal olarak ölenler de vardır. Unutmayın ki o günlerde açlık yaşanmış ve soğuk hava şartları da ölümlere neden oldu. O dönemde nüfus kaydı yapan Ermeniler, bu sayıları veriyordu. Dolayısıyla 400-500 binden bugün 1.5 - 2 milyon gibi bir rakama ulaşmak biraz şaşırtıcı. Ermeniler o zamanlar hiçbir zaman bu rakamları vermediler. Sonuç olarak bir yandan aslında bir soykırımın yaşanmadığına inanıyorum. Yani böyle bir niyet olmadı ve böyle bir şey programlanmadı. Ve Ermeniler de yaklaşık 400 bin kişilik bir kayıp oldu ve savaş şartlarıydı. Her yerde kayıp vardı, Türklerde de, Fransızlarda da. Ne yazık ki 400 bin gibi bir rakam o dönem için normaldi " ifadelerini kullandı.

"Kitabım zaten birçok kanıt getiriyor"

"İnanıyorum ki, artık bu konuyla ilgili kitaplar yazmak çok daha kolay olacak" diye devam eden Benard, "Kitabım zaten birçok kanıt getiriyor. Gazetecilerle, din adamlarıyla, diplomatlarla. Gerçekten feci şeyler anlatıyorlar. Artık konuyla ilgili blokajın kalkacağına inanıyorum ve daha kolay konuşulabilir olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de belli yaştaki insanlara ulaşmanın kolay olmadığını söyleyen Benard, "Asıl onların çok konuşacakları şeyler vardı. Ancak görüşmelerimiz kendilerine geçmişteki çok zor anları hatırlatıyordu. Bana konuşan kadınlar ve erkekler hep ağlıyordu. Ben de bu durumdan çok duygulandım. Mesela bir Azerbaycanlıyla görüştüm, güçlü kuvvetli görünmesine rağmen çocuk gibi hüngür hüngür ağlıyordu. Ben de bu durum karşısında gözyaşlarımı tutamadım" dedi.

Yves Benard'ın ilk kitabı "Ya Bize Yalan Söyledilerse?", Kasım 2009'da raflardaki yerini almış ancak çok kısa bir süre sonra yayınevi, yazarın kitapta Ermeni soykırımını inkar ettiğini, bu nedenle Fransa'da bu tezi destekleyemeyeceklerini bildirerek kitabın dağıtımını durdurma kararı almıştı. Yves Benard, Ekim 2017'de çıkardığı yeni kitabında belgeleri konuşturmanın daha sağlıklı olduğunu ifade ediyor. Fransızlar tarafından tanınmayan diplomatlar, gazeteciler, subaylar, din adamları ve teröristlerle yapılan görüşmeler Türk-Ermeni meselesi üzerine başka bir bakış getiriyor
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fahrettin Yıldırım. 01 Ocak 1970 02:00

    Zaten bu konuda o yılların Ermeni başbakanı Kan caz nuni de aynı itiraflarda bulunmuş ve Türkler haklı biz başlattık katliamları onlar da zaman zaman karşılık verdiler. Biz Rusların oyununa geldik.demistir.

  • Akpinar jean-Louis 01 Ocak 1970 02:00

    Size vol tessekur ederim boule bir anket Tapi da bir eser yazmaniz sizin gibi bir Duris yazarin sayesinde insanlar ce kami ou gercekleri goruyor

  • Ramazan Alcı 01 Ocak 1970 02:00

    Türkler bu soy kırım yalanıyla her zaman sıkıştırılmaya maruz kalmıştır çetelerin katlettiği insanlar ne olacak bunların hesabını kim verecek fransız cezayirde italya libyada daha doğrusu avrupalıların hepsi sabıkalı ermeni tasarısı diye ortaya laf kendilerine siyasi çıkar ülkemizin elini zayıflatmaya çalışıyorlar önce kendilerine bakacaklar

  • RüştüARAZ 01 Ocak 1970 02:00

    Bu gerçekleri yazma cesaretini gösterdiğiniz için bir Türk olarak size teşekkür ederim.

  • Aydın ismailler 01 Ocak 1970 02:00

    Gerçekleri yazma cesaretini gösterdiğiniz için bir Türk olarak teşekkür ederim

  • Rıza Gokdel 01 Ocak 1970 02:00

    Daha o zaman Malta ‘da soykırım kararı yok. Propaganda ve kamu oyu yaratma gücü elinde olan Batı destekli cephe sahte propaganda belgeleriyle istediğini elde edemedi.İstanbul saraydan gönderildiğini iddia ettikleri telgraf Paris ten uydurulmuş.Rus ressamın 1915 den çok önce (Vasilyevich)yaptığı kafatası dağı tablonun 1915 olduğu yutturulmaya çalışılmış.198o Li yıllarda konuyu araştırman ABD başkanı Reagan çalışma sonucu Müdlüman Osmanlı kaybının 2.4 milyon) Ermeni kaybını. 600nin olduğu sonucu çıkmış.

  • Kaplan Küçük 01 Ocak 1970 02:00

    Bu konu,aslında çok ülkede nükleer sikahlar ve çalışmalar var.Ama hep İran gündeme geliyor,ona benziyor.

  • Ali Can 01 Ocak 1970 02:00

    Günümüzde yapılan soy kırımları Objektif bir şekilde görülüp dururken ( Bosnada, Karabağda, Irakta, Doğu Türkistanda gibi )daha çok örnekleri varken ve halen devam eden. Çıplak gözlerimizle gördüğümüz Soy Kırımları bariz bir şekilde Dünya Medyaları tarafından bariz bir şekilde çarpıtıldığına gözümüz göre göre şahit oluyoruz. 1914 - 18 arası yapılan haberleri düşünebiliyormusunuz?

  • Yıldırım aycan 01 Ocak 1970 02:00

    M.Kemal bile kabul ediyor...

  • hayrettin kara 01 Ocak 1970 02:00

    inan yalan konuşuyorsun ve gel batmana kanıtlı yerler var

  • Cemal kaba 01 Ocak 1970 02:00

    La helal olsun ya gavurlardan da adam çıkıyo demekki.

  • Ali Metin Babaoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Gerçekçi.Mantıklı.Bu tür araştırmacı yazarların kitapları yol gösterici olacaktır.Çoğalması dileğiyle.Alıp okuyacağım.

  • ACAO SAVYAYIN 01 Ocak 1970 02:00

    Şeytanın qulaği kar, Fransizların içinde demek bir insaflı adam varımış! ACAO-SAVYAYIN

  • Ayla Sarıöz 01 Ocak 1970 02:00

    Her iki tarafta da yaşanan olayları objektif bir gözle dile getirmiş.Ermeni soykırımı diye tutturan gerizekalılar ,Kendi yaptıkları soykırımları öncelikle kabul etmeleri gerekiyor,Amerikalıların Kızıldereli,Hiroşima,Vietnam ,vs,Almanya’nın Yahudilere yaptıkları.Türkleri salak yerine kimse koymasın.Ülke yönettiklerini zanneden Aptallar tarih bilmediklerinden aptalca yorumlar yapıyorlar

  • Erdal Abitgil 01 Ocak 1970 02:00

    Öncelikle çok teşekkür ederim. Yazarın bu hassas konusunda ki gösterdiği gerçek yüzünü. Ama bir şey de ricada bulunmak isterim, bize tarihi ve olayı anlatmayı gerek yok, daha çok Avrupa'da ki beyinsiz yalana uyduruk olan ermenilere anlatsın.Ve daha da bizim onlara soykırım iddaları doğrultusun da dava açmamız lazım, eminim bunun da zamanı gelecek. Esas mesele bizim Türkiye deki vatandaşların daha da duyarlı olması ve hep beraber birleşerek gücümüzü göstermektir. Nece bizim Allah'ımız imanımız bizimle, bizlere bir şey olmaz. Selamlar Saygılar

  • Sevgin Oktay 01 Ocak 1970 02:00

    Bravo Yves Bernard'a. Zaten doğrusu daha gecikmeden belli olacaktır. Bunca zamandır körü körüne kabul edenler çok mahcup çıkacakları gibi, pişman olacaklardır.