Spor Haber Girişi : 16 Ocak 2023 13:22

Furkan Akar, bronz madalyayla döndü

Furkan Akar, bronz madalyayla döndü
EYOF?un çifte madalyalı sporcusu, Olimpiyat ve Dünya altıncısı Furkan Akar bir ilke daha imza attı. Erzurum BŞB Gençlik Spor ve TOHM Sporcusu Furkan Akar, Polonya'da yapılan Short Track Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

O bir olimpiyat ve dünya altıncısı, EYOF 2019’un çifte madalyalı sporcusu Erzurum ve Türkiye’nin sürat patenindeki gururu Furkan Akar…

 

Polonya’da düzenlenen Short Track Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Olimpik Sporcumuz Furkan Akar, Avrupa üçüncüsü olarak bu branşta bir ilke imza atarak ülkemize bronz madalya kazandırdı.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü,  TOHM ve Dadaşların gurur kaynağı Furkan Akar, 2022 Kış Olimpiyatlarından ve ISU Dünya Kupalarından sonra Avrupa Şampiyonasında da tarih yazmaya devam etti.

 

Milli Sporcumuz Short Track branşında 1500 metrede elde ettiği 6.lık ile tarihimizin en iyi derecesiyle başladığı Şampiyonaya, bu kez 500 metrede yine tarihimizin en iyi derecesini elde ederek devam etti.

 

1000 metre yarışlarında ise Furkan Akar yılmadan devam ettiği yarışta 3. olarak ülkemize Short Track branşında Avrupa Şampiyonasındaki ilk madalyayı kazandırdı.

 

 

İlk tebrik Sultangaliyev ve Işık’tan

 

Erzurumlu sporcu Avrupa zaferinin ardından hocası Artur Sultangaliyev ve Türkiye Buz Pateni Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Işık’la sarılarak sevinç gözyaşları döktü. Işık’ta sporcunun başarısı karşısında hüngür hüngür ağlayarak başarı karşısındaki mutluluğu gizleyemedi.

 

Türk sporunda tarih yazmaya devam ediyoruz

 

Furkan Akar’ın Avrupa üçüncülüğünü kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  “Türk sporunda tarih yazmaya devam ediyoruz. Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonasında bir ilke imza atan sporcumuz Furkan Akar’ı yürekten kutluyorum” dedi. Nurullah Pala 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.