Spor Haber Girişi : 14 Haziran 2017 16:15

Futbolun fabrikasından Kasımpaşa'ya transfer

Futbolun fabrikasından Kasımpaşa'ya transfer
Erzurum'da sporun geleceğine yatırım yapan, futbol kültürüyle bir ekole dönüşen Yakutiyespor, çocuk ve gençlerin de futbolda gelecek umudu oluyor.
Erzurumajans-Erzurum'da sporun geleceğine yatırım yapan, futbol kültürüyle bir ekole dönüşen Yakutiyespor, çocuk ve gençlerin de futbolda gelecek umudu oluyor. 

2016-2017 futbol sezonunda U 14, U 15, U 16, U17 gruplarında namaglup şampiyon olan Yakutiyespor, bir büyük transfere de imza attı. U 14 takımında forma giyen genç yetenek Alper Timuçin, Kasımpaşa Spor Kulübüne transfer oldu. Kazandıkları kupalarla Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret eden Yakutiyespor Kulüp Başkanı Ferhat Mergan, "Yapmak istediğimiz şey bu, gençleri kazanmak, onları Türk futboluna kazandırabilmektir" dedi. 

2016-2017 futbol sezonuna Yakutiye adeta damga vurdu. Yakutiyespor Futbol Kulübü adeta tüm gruplara ambargo koyarken, Erzurum liglerinde U 14 liginde namaglup, U 15 liginde namaglup, U 16, U17 liginde namaglup olarak şampiyon oldular. Gümüşhane ve Nevşehir'de düzenlenen Türkiye şampiyonasına tüm gruplarda katılan Yakutiyespor Kulübü, birde muhteşem transfere imza attı. Yakutiye'nin U 14'leri Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası 2. Kademe müsabakalarında İstanbul Şampiyonunu, Samsun Şampiyonunu eleyerek final müsabakasında Samsun'un diğer takımı olan Kadıköyspor'a yenilerek Türkiye'de son 8 takım arasında kaldı.

Müthiş bir başarı hikayesi

U 14 Ligi Yaş grubu Gümüşhane'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında Trabzon, Rize ve Artvin takımlarını eleyen Yakutiyespor, son 20'ye kaldı. Yani Türkiye'nin en iyi 20 takımından biri oldu. Başarı yeni kapıları açarken, Yakutiye'nin U 14'leri Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası 2. Kademe müsabakalarında adeta Anadolu mucizesini gerçekleştirdi ve İstanbul Şampiyonunu, Samsun Şampiyonunu eledi. Final müsabakasında ise biraz talihsizlik ile Samsun'un diğer takımı Kadıköyspor'a yenilerek Türkiye'de son 8 takım arasında kaldı. Türkiye'nin U 14'lerde en iyi 8 takımından biri olmayı başaran Yakutiyespor Kulübü, başarısını güzel bir transferle taçlandırdı. Süper Lig takımlarının da izlediği müsabakaların en iyisini Yakutiyespor külübü çıkardı. U 14'lerin kaptanı Alper Timuçin, en iyi futbolcu seçilirken Kasımpaşa Spor'a transfer oldu.

Federasyonun en iyi 8 takımından biri

Yakutiyespor Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Futsal Liginde son 8 takım arasına kalarak Yalova'da düzenlenecek olan Türkiye finallerinde Erzurum'u temsil etmeye hak kazandı. Bu müthiş başarının altında ise Yakutiye ruhunun yattığı görüldü. Başta gençlere her alanda fırsat tanımaya çalışan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, futbolun içerisinden gelen, profesyonel futbol yaşamında gördüğü eksikleri gençlerin yaşamaması için kulüp bazında sağlıklı ve iyi organize olan bir yapıya imza atan Asım Ferhat Mergan, kulüp yöneticileri ve Yakutiyespor'un teknik ekibi; Kurtulay Öksüz, Muzaffer Aksakal, Yasin Yıldırım, Sadrettin Deniz, Emrah Gacır, İlyas Turan.

Futbol fabrikası ve markasını yarattı

Yakutiyespor Kulübü Başkanlığına 2010'a gelen Asım Ferhat Mergan, gelinen noktayı şu sözlerle özetliyor, "sistem, disiplin ve geleceğe umut".

250 lisanslı futbolcusu bulunan Yakutiyespor'un hedefinin her yaşta futbolcu yetiştirerek büyük kulüplere göndermek olduğunu belirten Asım Ferhat Mergan, " Yapmak istediğimiz şey bu, gençleri kazanmak, onları Türk futboluna kazandırabilmektir. Erzurum'da gençler böyle organizasyonlarla batı kulüplerinin gündemine girebilir. Profesyonel futbol yaşamım, yöneticiliğim var. Birikimimi çocuklarımıza, gençlerimize aktarmaya çalışıyorum. Oldukça mesafe kat ettik. İyi bir sistem kurduk, tüm ekibimizde bir bütün olduk. 3-4 yıldır sistem kaliteli oyuncu üretmeye başladı. 7 sporcumuzu 1. lig ve Süper Lig takımlarına gönderdik. Şimdi 14 yaşında bir çocuğumuzu Kasımpaşa Spor'a gönderiyoruz. Benim istediğim şey, tamda böyle bir şey. Anadolu'da bir marka olabilmek, bölgenin ve Erzurum'un çocuklarının önünü açabilecek rol modeller çıkarmak. Geldiğimiz nokta, buraya geldiğimizin işareti. Başardık, bu başarımızda Belediye Başkanımız Ali Korkut'un desteği önemliydi. Bir ekip olarak ve ekip ruhuyla tamda istediğimiz noktaya vardık görünüyor" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.