Bölge Haber Girişi : 29 Aralık 2010 12:29

Galericiler dert küpü!..

Galericiler dert küpü!..
Galericiler sitesi esnafı yetkisiz araç alım satımının önüne geçilmesini istedi.

Erzurum Ajans-Galericiler sitesi esnafı yetkisiz araç alım satımının önüne geçilmesini istedi. Site esnafı, “Bakkalından manavına kadar herkes araç alım satımı yapıyor ve devlete tek kuruş vergi vermiyorlar” dediler.

Erzurum'daki  galericiler dışardan araç alım ve satımından dolayı işlerinin büyük oranda düştüğünü belittiler. Dışarda herkesin bu işi yaptığını söyleyen galericiler'' Devlete bir kuruş vergi vermeden onlarda bizim kazancımıza ortak oluyor  bizlerde ekmeğimizi buradan kazanıyoruz yetkililerin bu konu üzerine düşüp gerekli önlemleri almalarını bekliyoruz'' dediler.  Galericiler sitesinde bulunan bazı esnafların görüşleri:

Ömer Faruk Bentoğlu (Galericiler Sitesi Başkanı): Genelde şuanda ki sıkıntımız şehir içinde emlak adı altında  araç alım satımı yapılmasıdır.Mağazası, şarküterisi,bakkalı, olan herkes bu işe soyunmuş durumdadır ve bunların hiçbirisi devlete bir kuruş vergi vermemektedir.Önceden şehir içinde galerisi olan arkadaşlarımız işyerlerini kapatıp buraya geldi,şimdi ise buraya geldiklerine bin pişmanlar nedeni ise burada doğru düzgün kimse iş yapamamasıdır. Dışardan illegal olarak araç alım satımı olduğu için kimse işinden memnun değildir ,çünkü bu gibi alım satım yapan kişilere yetkililer tarafından müdahale edilmemektedir. Türkiye geneli olarak bir federasyon kurduk  hem federasyon olarak hemde yönetim olarak bu işin üzerine düşeceğiz.

Davut Kırtepe: Galericilik işi eski tadında değildir,çünkü bu işi artık dışarda herkes yapmaktadır.Vergiye tabi tutulmadan araç alım satımının önlenmesini istiyoruz.Bizde ekmeğimizi buradan kazanıyoruz vergimizi ödüyoruz ve bunun karşılığında yetkililerinde bizim bu sorunumuza çare bulmasını bekliyoruz.Ticari olarak örneğin ABD'de bir kişi 2 araçtan fazla araç alamıyor böyle bir şeyin ülkemizde  de uygulanması  benim kanaatimce bu sorunu çözer. İş durumu olarak işlerimiz şu anda beklediğimiz seviyede değil.Carrefour'un gitmesinden sonra  ısınma problemimiz var ve sitenin arazisi küçük olduğu için park sorunu yaşanmaktadır.

Ünal Mortepe: Şu anda işlerimiz site olarak durgun bir haldedir.Herkes Erzurum'da galericilik yapıyor .Bu  yüzden dolayı herkes muzdarip durumdadır.Yetkililerin  dışardan araç ,alım ve satımı konusunda denetleme yapmasını bekliyoruz.Sitemiz Carrefour'un üstündedir ve Carrefour'un gitmesinden sonra alt taraf boş kaldığı için doğal olarak bu kış site içerisinde  buzlanma oluşmaktadır ve bizler için sıkıntı oluşturmaktadır.Geçmiş yıllarda böyle bir sorunumuz yoktu bizim altımızda boş durumda bulunan bu tesis değerlendirilirse bu sıkıntımız ortadan kalkar diye düşünüyorum. Atilla SEVİM
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.