Erzurum Haber Girişi : 09 Mart 2024 16:18

Gazeteci Ağırel, Erzurum Büyükşehir Belediyesini yazdı: Kanunsuzluk kanun olmuş!

Gazeteci Ağırel, Erzurum Büyükşehir Belediyesini yazdı: Kanunsuzluk kanun olmuş!
Gazeteci Murat Ağırel, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlüklerini kaleme aldı. İşte detaylar
Gazeteci Ağırel, Erzurum Büyükşehir Belediyesini yazdı: Kanunsuzluk kanun olmuş!

"Milletin sırtından doyan doyana"

 

Sayıştay müfettişlerinin Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ilgili hazırladığı denetim raporları gündem olmaya devam ediyor. 

 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Murat Ağırel, 2022 yılı Sayıştay raporundaki çarpıcı tespitleri kaleme aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin giderleri arasındaki en büyük kalemlerden birinin faiz fideri olduğunu vurgulayan Ağırel, "Hani AKP iktidarının her konuşmasında savaş ilan ettiği faiz. Peki, Erzurum Belediyesi’nin faiz gideri ne kadar? Tam 180 milyon TL! Bakın belediye için bu rakam çok büyük rakam. Neden altını çiziyorum. Belediyenin tüm çalışan personeli için yaptığı harcama tutarı 107 milyon TL. Ancak ödediği faiz 180 milyon Türk Lirası. Personel giderinin yüzde 75 fazlası faiz olarak ödeniyor" dedi.  

 

Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerin yönetim kurulu üyeliklerinde yöneticilik sıfatına haiz olmayan memurların görevlendirildiğinin anlaşıldığını kaydeden gazeteci Ağırel, "Böylece huzur hakkı ücreti alması hukuken mümkün olmayan bu kimselerin her ay düzenli olarak söz konusu şirketlerden huzur hakkı ücreti aldığı tespit edilmiş.

Dedim ya...

Kanunsuzluk kanun olmuş.

Milletin sırtından doyan doyana" diye yazdı. Haber: Onur Sağsöz

 

YAZININ TAMAMI GÖRSELE TIKLAYIN!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kara Mısto 11 Mart 2024 11:43

    Sekmen tam bir ekonomik deha. O parayı neden Erzurum'a harcasın ki?

  • Dadaş Vatandaş 10 Mart 2024 22:16

    Bu millet yine ha bire Mehmet Sekmene oy veriyorsa akıllarına şaşarım.. Bu adam herşeyi yerle bir etti.. Erzurum da ev fiyatlarını uçuran TEK adam.. Aman say say nereye kadar.. Zaten AKP de KİT taşeron çalışanlara 1seneden fazla zamandır başta Tayyip Erdoğan mitinglerde olmak üzere,birçok bakan vede Eski çalışma bakanı Vedat Bilgin Söz verdiler verdiler ama ne hikmetse ve bu sözler tutmak ağır geldi.. Bizlerde Allaha Havale ettik.. Ne yapalım ,emekliler kadar sayımızı çok görüp adamdan saymadılar demek ki.. Ama umarım bu YEREL seçimlerde Türkiye'nin birçok yerinde kaybederlerde anlarlar AH ALMAYI..

  • Halil İbrahim Aydın 10 Mart 2024 21:23

    Erzurum Erzurum olalı böyle bir zulüm görmedi Acı olan hala bunları alkışlıyor lar Ne diyeyim kendim ettim kendim buldum türküsünü söylemeye devam eden

  • Aç işci 10 Mart 2024 14:17

    Büyükşehir belediye işçileri can cekisiyor. Hastanede çalışan 30.000 TL alıyor bizler 20.000 yazıklar olsun. İşçinin parasını oraya buraya harcayanq yazıklar olsun. Seçimde bizi 2 dönemdir mağdur edene oy verene yazıklar olsun. Satılmış sendikaya yazıklar olsun

  • Ali er 10 Mart 2024 14:03

    Kanunsuzluk kanun olmuş hak yemek normal torpil mecbur olmuş. Adalet yıkılmış hırsızlar saygın insan olmuş. Mafya babaları en sevilir insan olmuş ne dersek boş. Biz bu ateşe oy veriyoruz be bu ateş bizi yakıyor.

  • Dadaş İlo 10 Mart 2024 11:53

    Haram zıkkım olsun.

  • ahmet tekin 10 Mart 2024 00:21

    erzurumdaki usulsüzler taaa istanbulda gazete konusu oluyor ama burada palandöken gazetesi baş yazarı mehmet bey bunları görmeyip hala daha övgü yazıyorsa tuz kokmuş da geçmiş artık heşey bozulmuştur. Bu erzurumun kaderi nedir rus işğal eder ermeni mezalim yapar belediye ususlsüzlük yapar gazeteci görmez halkı savunmaz. siz nasıl bir insansınız. niçin doğruları hakkı hukugu bilmiyorsunuz niçin 5 kuruşa reklam gelirine mihnet edip şehre ihanet ediyorsunuz.