Erzurum Düzenleme Tarihi : 04 Haziran 2024 23:16 Haber Girişi : 30 Mayıs 2024 15:06

Gazeteci Onur Sağsöz, herkesin atladığı detayı yazdı!

Gazeteci Onur Sağsöz, herkesin atladığı detayı yazdı!
2015 yılında dönemin protokolü tarafından temeli atılan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı 'tasarruf tedbirlerine' takıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılında 1 milyon 725 bin 990 lira harcayarak park için aldığı ağaçlar merak konusu oldu.
Gazeteci Onur Sağsöz, herkesin atladığı detayı yazdı!

TEMELİ ATILDI, ÖYLECE KALDI

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi'nin temeli; 21 Mayıs 2015 yılında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri ile üniversite rektörleri tarafından atıldı.

 

 

Ilıca yolu üzerindeki Buz Hokeyi Salonu yanında inşa edilecek dev proje içerinde Kar Tanesi Eğitim Araştırma Merkezi, Astronomi Eğitim Araştırma Merkezi, Sayılar Eğitim Araştırma Merkezi, Deprem Eğitim Araştırma Merkezi, Böbrek ve Kalp Eğitim Araştırma Merkezi, Tarih Duvarı Eğitim Araştırma Merkezi ile Bilim Teknoloji ve Müze parkları, Olimpiyat Meydanları, oyun alanları, Yeşil Heykeller, Türkiye Bahçeleri ve Biyoçeşitlilik Parkı yer alacaktı.

 

Aradan geçen 9 yıla rağmen tamamlanamayan projenin tasarruf tedbirlerine takıldığını Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı açıkladı. Projeyle ilgili sadece göletin 2025 yılında hazır hale getirileceğini ileri süren Aynalı, diğer yatırımların askıya alındığını duyurdu.

 

 

GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ SORDU: AĞAÇLAR NEREYE DİKİLDİ?

 

Öte yandan Erzurum Ajans’tan gazeteci Onur Sağsöz, Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı için 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyon 725 bin 990 lira harcayarak ihaleyle aldığı binlerce ağaç ve çalı çırpının akıbetini sordu.

 

‘Sekmen tarihe geçti!’ başlığıyla herkesin atladığı detayı köşesine taşıyan gazeteci Onur Sağsöz’ün yazısı için tıklayın!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali er 01 Haziran 2024 00:15

    onur bey mutlaka dinlenmeden usanmadan yazacak mesleği bu. doğrular dik duracak ki eğriler yıkılsın. erzuruma verilen hasar büyük timurun filleri gibi hersey i eziyorlar. ne hak ne hukuk ne çevre hiçbir sey umurlarında değil.

  • CAN YUCELEN 31 Mayıs 2024 12:24

    İNEK YEDİ.DAGA KAÇTI.

  • Halis demir 30 Mayıs 2024 23:59

    O kadar ağacı bilmem ama Erzurum?un ocağına incir ağacı diktiğini söyleyebilirim. Ha gayret Erzurum?u birirecekler

  • Vatandaş 30 Mayıs 2024 23:29

    Onur bey 10 yıldır belediyede ,üniversitede veya diger kamu kurumlarinda yapılan hataları usulsüzlükler, yolsuzlukları, hırsızlıkları yazdinda ne oldu. Vatandaslar seni dinlemedi, inanmadi, sorgulamadi Yapanın yanına kâr kaldı. Ben seçimi kazandim, ben atandım istedigimi yaparım mantigi hakim. Halkta bu düzenden memnun. adalet zaten bunlarin yanina yaklasamiyor. Adalet mazlumu garibanı eziyor. Lütfen artık bu tür olumsuzluklari haber yapmayin. Artık pisikolojimiz bozuluyor. Allaha emanet olun.