Erzurum Düzenleme Tarihi : 23 Aralık 2023 15:10 Haber Girişi : 21 Aralık 2023 14:13

Gazeteci Onur Sağsöz'ün tepkisi: Gerekçeye bakın 'kent estetiğine uyumsuz olması...' Şaka gibi!

Gazeteci Onur Sağsöz'ün tepkisi: Gerekçeye bakın 'kent estetiğine uyumsuz olması...' Şaka gibi!
Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14 Kasım'da yaptığı toplantıda Erzurum Bilkent Laboratuvar Okulu'na GES kurma izni vermediği ortaya çıktı. Gazeteci Onur Sağsöz, kararı eleştirdi.
  • Fevzi Polat’ın başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, Bilkent Erzurum Laboratuar Okulu’nun Yakutiye Belediyesi’ne yaptığı Güneş Enerji Santrali talebini görüştü.

 

Kampusun enerji ihtiyacını karşılamak için 1 MW’lık GES için, İmar Komisyonu, “Toplantı odasında yapmış olduğumuz toplantılar ve mahallinde yapmış olduğumuz incelemelerin neticesinde ‘kent estetiğine uyumsuz olması sebebiyle mevcut halinin devamı yönünde karar verilmiştir” görüşünde bulundu.

 

 

Bunun üzerine Büyükşehir Meclisi, Bilkent Erzurum’un talebini kabul etmedi. Konuyu köşesine taşıyan gazeteci Onur Sağsöz, “Şehrimizin tüm cadde ve sokakları, binalarımız, konutlarımız, kurum yapılarımız her şeyiyle dört dörtlük, Türkiye’nin örnek okullarından biri Bilkent Erzurum, bahçesine GES yapacak diye estetiği bozuyor öyle mi?” diye sordu. 

 

Sağsöz ayrıca, “Her şeyi geçtim, Büyükşehir Belediyesi yönetiminin A takımından birilerinin çocukları orada okuyor olsaydı, siz bu kararı almaz, alamazdınız!” yorumunda bulundu. HABER MERKEZİ

 

YAZI İÇİN TIKLAYIN

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misafir 23 Aralık 2023 10:51

    Büyükşehir yetkilileri, keşke Şehristan adındaki konutların bitişiğinde yapılan beton yığınlarını da mahallinde inceleseydi 5 blokluk ucubeyi belki önlemiş olurlardı.

  • Halis demir 21 Aralık 2023 17:58

    Burada belediye haklı herkese güneş enerjisi için izin verilemez yoksa bu işin sonu gelmez. Bilkent bir okul ve enerji üretip ne yapacak ticarethane mi. Ona verilse Çamlıca konaklarında ister dadşksnttekivilla sahipleri de ister. Belediye nasıl olmuş direnmiş bravo