Erzurum Düzenleme Tarihi : 21 Mart 2024 16:30 Haber Girişi : 21 Mart 2024 00:25

Gazeteci Onur Sağsöz yazdı: Aziziye'de kim kazanırsa enkaz devralacak!

Gazeteci Onur Sağsöz yazdı: Aziziye'de kim kazanırsa enkaz devralacak!
AK Parti'nin aday göstermediği Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, giderayak doğrudan temin yöntemiyle milyonlarca liralık alım yaptı. Orhan, 8 bin adet karanfile 200 bin + KDV ödedi. Gazeteci Onur Sağsöz yazdı. İşte diğer harcamalar.
Gazeteci Onur Sağsöz yazdı: Aziziye'de kim kazanırsa enkaz devralacak!

BELEDİYEYE 510 BİN LİRALIK BAYRAK ALINDI

 

Görevde bulunduğu 10 yıl içinde tartışmalı ihaleleri, personel atamaları ve sınavsız personel alımlarıyla gündemden düşmeyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, adayların açıklandığı günden bu yana milyonlarca liralık alımlara imza attı. İşte o alımlardan bazıları.

 

AK Parti’nin adaylarını açıklanmasından sonraki süreçte Aziziye Belediyesi’nde ‘etkinliklerinde kullanmak üzere’ 510 bin lira + KDV tutarında bayrak alımı yapılırken, merkez köy statüsündeki 69 mahallede oyun parklarının zemin düzeltilmesi ve bakım onarım çalışması için 619 bin 392 lira + KDV ile iş makinası kiralandı.

 

 

Ayrıca ‘ilçede rutin işlerde kullanılmak üzere’ KDV hariç 617 bin 973 tutarında malzeme alınırken, ne alındığı merak konusu oldu.

 

ALACA ŞEHİTLİĞİNDE YEMEK İKRAMI: 157 BİN 500 TL

 

Borçlu olduğu bilinen Aziziye Belediyesi’nde Başkan Muhammed Cevdet Orhan, geçen 10 Mart Pazar günü Alaca Şehitleri anma etkinliklerine katılanlara yine KDV hariç 157 bin 500 lira ödeyerek yemek ısmarladı. Ancak menüde ne olduğu ve katılımcıların yemeğe katılıp katılmadığı öğrenilemedi.

 

 

PES DEDİRTEN KARANFİL ALIMI

 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’ın pes dedirten alımı ise karanfil oldu. Orhan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçede yaşayan kadınlara dağıtılmak üzere 8 bin adet karanfil aldırdığı ortaya çıktı. 200 bin + KDV tutan bu harcamayla birlikte bu karanfillere iliştirilmek üzere hazırlanan etiket ve Ramazan imsakiyesi için de 210 bin + KDV ödendi.  

 

 

Aday gösterilmedikten sonra Şubat ve Mart aylarında harcanan para 12 milyon 697 bin 249 lira 68 kuruş olarak belirlenirken, bu rakama Ocak ayının da dahil edilmesiyle belediye kasasından 15 milyon 168 bin 668 lira 2 kuruş çıktığı tespit edildi.

 

 

Bu arada alımların aynı şirket ve kişilerden alınması dikkat çekti. Haber: Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • KUL AHMET 16 Nisan 2024 08:53

    HARAM OLSUN HARAM OLSUN HARAM OLSUN BEN HELAL ETMİYORUM SADECE MUHAMMET CEVDET ORHAN'A DEĞİL ONA REFERANS OLUPTA GETİRENLERE DE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

  • Ferhat ile şirin 21 Mart 2024 17:58

    Bu adama ve partisine oy verdiğim için acaba vebal altında mıyım?

  • Vah vah eyvah eyvah 21 Mart 2024 06:04

    Harikasın m Cevdet Orhan bey az bile yapmışsın belediye kasasında 1 kuruş para bırakırsan sana verdiğim oy haram olsun halk neyi istiyorsa o