Erzurum Düzenleme Tarihi : 17 Ocak 2024 19:01 Haber Girişi : 17 Ocak 2024 14:56

Gazeteci Onur Sağsöz yazdı: Çırçırlı Murat mucizenin adıdır!

Gazeteci Onur Sağsöz yazdı: Çırçırlı Murat mucizenin adıdır!
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çelik ve ekibinin 15 yıldır üzerinde çalıştığı ilacın hikayesini gazeteci Onur Sağsöz yazdı.

Yanık, şeker hastalığı, darp, kangren ve bunlara bağlı yatalak hastalarda sıkça rastlanan yaralar için organik bir ilaç geliştiren Erzurumlu bilim insanı Murat Çelik ve ekibi, ilaç sektörünün dünya devlerini peşine taktı.

 

İlacın Türkiye’de üretilip ihraç edilmesi için büyük uğraş veren Prof. Dr. Murat Çelik, Dünya Sağlık Örgütü politikaları ve sektörün devlerini bakın nasıl alt etti. Rektörlük için aday olduğunu da açıklayan Murat Çelik ve hikayesini gazeteci Onur Sağsöz köşesine taşıdı. HABER MERKEZİ

 

YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet demir 19 Ocak 2024 08:30

    Bu krem şeker hastalığı yaralarını iyileştiriyorsa inşallah yatak yaralarına da iyi gelir yatalak hastalar muzdarip bence tüm üniversiteler yardımcı olmalı bu işe. Türkiye Nobel?i bile verilmeli. Bu hocanın önünü açın rektör yapın üniversite şahlansın. 60 senelik üniversiteyi yeni tasarım nesil diyerek mahvettiniz artık varlığınızı değil yokluğunuzu özlüyoruz.

  • Ali er 18 Ocak 2024 19:34

    Biraea koskoca üniversite aşı yapacak diye sayfalar dolusu ilan vardı ekip oluşturulmuştu ama hala daha aşı ortaya çıkmadı sayın rektörümüz ha bugün havyarın aşı çıkacak diyordu hani hocam aşı nerede kaldı acaba.

  • mert aslan 18 Ocak 2024 13:08

    gurur verici. tebrik ederim

  • Halis demir 18 Ocak 2024 09:19

    Böyle adamlar keşke parti kursa gerçekten keşke belediye başkan adayı olsa inanın kazanır

  • İbrahim teksoy 17 Ocak 2024 20:21

    Murat kardeşim 15 yılda bir ilaç yapmış ama daha piyasaya çıkmadı. bu krem rektörlük için şifalıdır . O krem keskin şifalı olacaktır sürsünler bol bol. Rektör olamasa bile şifayı bulacaktır.