Erzurum Düzenleme Tarihi : 31 Ekim 2021 20:01 Haber Girişi : 29 Ekim 2021 14:27

Gazeteci Sağsöz, hakarete uğradı, hedef gösterildii

Gazeteci Sağsöz, hakarete uğradı, hedef gösterildii
Erzurum Ajans Genel Yayın Yönetmeni Onur Sağsöz, kaleme aldığı 'Kötü Rektör!' başlıklı yazısından sonra bir takım çevreler tarafından hedef gösterilerek, hakarete uğradı.

ERZURUM AJANS - Gazeteci Sağsöz, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve kendisi hakkında paylaşımda bulunan E.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Erzurum Ajans'tan Onur Sağsöz’ün Atatürk Üniversitesi'ne tahsisli arazilerin bir kısmının belediyelere devredilmesiyle ilgili kaleme aldığı ‘Kötü Rektör!’ başlıklı yazısı, kent gündemine oturdu.

 

Yayınlanmasından hemen sonra yazının kaldırılması için baskı gördüğünü belirten gazeteci Sağsöz, sosyal medya üzerinden gelen bir takım paylaşımlar üzerine hukuka başvurdu.

 

Sağsöz’ün avukatı Yakup Çağrı Arısoy, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve sosyal medya üzerinden Sağsöz’e yönelik paylaşımda bulunan E.Y., hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

AVUKAT ARISOY: AÇIKÇA HEDEF GÖSTERİLMİŞTİR

 

Sağsöz’ün ‘Kötü Rektör!’ başlıklı yazısının basın etiği çerçevesinde kaleme alındığını ifade eden Avukat Arısoy, “Müvekkilim güncel bir konuyla ilgili olarak gazeteci kimliğiyle eleştiride bulunmuştur. Yazının içeriğinde suç unsuru olabilecek tek bir kelime dahi bulunmamaktadır. Ancak eleştiriye tahammül edilemediği ortadadır. Bu yazı sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlardan birinde müvekkilim Onur Sağsöz, belli bir kesim tarafından açıkça hedef gösterilmiştir. Geçmişten bugüne hedef gösterilen birçok gazeteci istenmeyen durumlarla karşılaşmış, can güvenlikleri tehdit edilmiştir. Biz bu durumun önüne geçmek için hakkımızı hukuki yollardan arayacağız. Öyle ki, Bireyin şeref ve itibarı Anayasa'nın 17. maddesinde ifade edilmiş olan maddi ve manevi varlığı kapsamındadır. Bireyin manevi varlığının korunması, devletin pozitif yükümlülüğü içerisinde yer almaktadır. Müvekkilim Onur Sağsöz, gazeteci kimliğiyle düşünce ve kanaatlerini açıkladığı için hakarete uğramıştır. Bu nedenle eylemin nitelikli halinin gerçekleştiği kanaatindeyiz” dedi. Gazeteci Onur Sağsöz ise konuyla ilgili detaylı bir yazılı açıklama yapacağını belirtti.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muammer KASIMOĞULLARI 14 Ekim 2023 20:27

    Mal hergun bunu gözümüze sokmak zorunda mı iyi olmuş oh olmuş

  • Seviyemiz bu. 07 Haziran 2023 11:34

    Onur bey Önceki yazısında pikniği eleştirmişti yorumları okudum onca sorun varken altına yazılan tek şey hız kesiciler. Gençler çok hızla can güveniliğimizi tehlikeye sokmasa koyulmaz. Evlatlarımla kampüste gezemiyorum. Serserileri hızlı arabalar ve ağıklıksız gezdiriken tehlikeli köpekler. Ben de erzurumluyum. Ancak yazılan hız kesiciler seviyemiz bu.

  • Kampüste bir çam ağacı 19 Şubat 2023 11:26

    rektörlük seçimleri devam etseydi kaç tane oy alırdı acaba hiç düşündünüz mü? atanan adam hiç düşünmüyor yarın benim yerime başkasını atarlar diye. Allah büyüktür devran döner.

  • Ehmet 12 Şubat 2023 14:52

    Köydeki bir dana çobani bile bu heriflerden daha bilimsel bir mantıkla düşünür, vatanı ve milleti için kâr zarar hesabı yapabilir. Mevki ve makam sizleri güçlü gösterebilir, lakin adam etmez. Zerre saygım kalmadı üniversiteye .

  • Omar beigh 07 Ekim 2022 11:54

    Zorlarına gitmiştir doğruların söylenmesi. Atatürk Üniversitesi bu dönemde en az 25 yıl geriye gitti.

  • Ahmet öz 26 Eylül 2022 00:09

    Yaşar beyin döneminde kampüs pırılpırıldı,şu an maalesef durum içler acısı.Umarım rektör bey bu işe el atar?

  • Hesap soran Dadaş 13 Eylül 2022 11:35

    Sayın Sağsöz Atatürk üniversitesinden yapılan ihalelerde neler dönüyor.Bunları bir haber yaparsanız çok büyük çark var.Dikkatineize Yetim malı yiyen yiyene ...Devlet malı

  • Halis demir 05 Nisan 2022 16:47

    Su faturası okuma ücreti 5 kusur TL resmen kazıklanıyoruz okuma ücreti nedir yahu. Bakın ücreti olarak sadece okuyup fatura çıkarıyorsunuz 6 TL 30 dairelik apartmanda 180 TL böyle haksız kazanç varmı

  • ahmet tekin 28 Mart 2022 20:06

    rektör hocamız bir diş hekimliğine gitsin araç park edecek yer olmadığını görün aracın burnunu sokacak yer yok bu nasıl kampüs. rezalet yollar inanılmaz büyüklükteki çukurlarla dolu tekerimz içine düşüp kayboluyor sanki. onu geçtim arazi vermek ne demek arsa vermek ne demek. can verilir 1 karış toprak verilmez. hangi kurum toprak vermiş askeriye ve üniversite toprak veriyor. buda durumu özetliyor. birisi kışlayı veriyor birisi tarım toprağını veriyor. ölmek bile bundan evladır.

  • Harun 09 Şubat 2022 17:43

    Onur bey doğruları söylemiştir. Onur bey birde su fatuasindaki bakım ücreti 5.25 bunu dile getirirmisiniz. Bu nedir niye alınır.cok değil mi.simdi den teşekkür ediyorum. Bizlere doğru bilgi verdiğiniz için.

  • Tuğba yurt 06 Aralık 2021 23:04

    Bu rektör bey bi hastaneye gidip de denetleme yapsin. Hertaraf pislik içinde çalışanlar ve güvenlik zaten hastanenin müdürü. Olmuşlar. Gazeteciyle ugrasacagina bi yerinden kalksın.

  • Erzurum 25 29 Kasım 2021 16:13

    Doğrular ve yanlışlar vardır. Rektör efendinin yanlışı haber oldu ise, teşekkür edeceğine saldırıyor, saptırıyor, hedef gösteriyor. Sizin de devriniz bitecek ama bunlar akıllarda mutlaka kalacak rek-tör! Onur bey, kalemine ve yüreğine sağlık. Elden bir şey gelse de Onur bey'in yanında olsak. Akepeli olmayınca konuşamıyor, yaka-paça tutamıyoruz.

  • Kara çoban 20 Kasım 2021 08:23

    Doğrular kötü rektörü rahatsız etmiş :)

  • Baran kardeş 31 Ekim 2021 09:45

    Valla her zaman söylüyorum senin gibi iki tane adam olsa memlekette kimse bişey yapmaya kalkamaz. Çomaklı zaten kimin adamı herkes biliyor kadroya aldıkları adamların hepsinin akp de akrabası var bizde zamanı gelince tarafsız adalete başvurusunu yapacaz

  • Murat 29 Ekim 2021 20:13

    Demek ki dogru yoldasın kardeşim.

  • Mehmet Baltacı 29 Ekim 2021 18:52

    Onur bey adının hakkını veren bir yazı yazmış. Bunları üniversitede hocalar zaten yıllardır kapalı kapılar ardında konuşuyor. "iyi rektör"ümüze tavsiye tehdit edeceğine takkeyi önüne koysun. Makamlar gidici, kendisi o makamdan inince ardından ne konuşulacağını düşünüyor. Hayırla yad edileceğini mi?