Erzurum Haber Girişi : 12 Şubat 2015 17:20

Gazilere ücretsiz seyahat kartı

Gazilere ücretsiz seyahat kartı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca gazilerin ve ailelerinin ücretsiz ulaşımdan yararlanabilecekleri kartlar gönderildi.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca gazilerin ve ailelerinin ücretsiz ulaşımdan yararlanabilecekleri kartlar gönderildi.

Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Gazi Ücretsiz Seyahat kartlarımız üyelerimize gönderilmiştir. 4376 sayılı Kanunun 1.inci Maddesinin 2. Fıkrası uyarınca Demiryolları ve Deniz yollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından, Belediyelere, Belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, Müessese ve İşletmelere veya Belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs yada şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanır. 25.02.1968 Tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası verilmiş bulunanlara Vatanı Hizmet tertibinden Şeref Aylığı bağlanması hakkında kanun kapsamında aylık bağlananların Gazinin kendisi, Gazinin Eşi, Gazinin Anne ve Gazinin Babası ile evli olmayan ve yirmi beş yaşını doldurmamış çocukları faydalanır. Belediyenin emrinde çalışan Özel Halk Otobüsler ve Minibüslerden Gazi Ücretsiz Seyahat kartlarını gösteren üyelerimiz taşımacılık hizmetlerinden ücretsiz faydalanır. Kamuoyuna duyurulur."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.