Gazoz olma, efsane ol!

Erzurum’da tek tabanca olan Özel Buhara Hastanesi ile ilgili bu son zamanlarda çok şikayet alıyorum.  

 

Sanıyorum alan bir tek ben değilim, çoğu gazeteci arkadaşıma da bu şikayetlerden illa ki geliyordur. Böylesine önemli, ulvi bir görevi üstlenen yöneticilerinin şevkini kırmak, onları huzursuzetmek de istemiyorum ama hastanenin de bir şekilde kendine çeki düzen vermesinin gerekli olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Tek tabanca olmanın şımarıklığına verdim biraz da.

 

Sadece bir defa şeker testi, iki-üç defa da hasta ziyareti için gittiğim Özel Buhara Hastanesi’nin yönetimi de mutlaka bu şikayetlerden haberdardır. Ne var, ne oldu gibi detaylara çok da girmek istemiyorum. Ala veremin olmadığını da biliyorlardır sanıyorum.

 

Dostane uyarıda bulunuyorum. Çünkü hizmet veriyorlar, onca insana ekmek yediriyorlar, karalanmayı haketmemeliler. Gazoz değil, efsane olmalı, efsane kalmalılar! Buhar olmamalı Buhara. Daha fazla antipati oluşturulmadan bu şikayetlerin üzerine gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu arada son günlerde yaşanan bir olayı da anlatıp, konuyu şimdilik kapatmak istiyorum.

 

Bünyamin Aydemir AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in kardeşidir. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde hoca olan Bünyamin Aydemir, benim de arkadaşımdır. Geçtiğimiz günlerde oğlunun korona testi için gittiği bu hastanede bir tam gün boyunca sonuç alamamış. Bunu da facebook hesabından yazdı da oradan benim de haberim oldu.

 

Test sonucunun geç çıkması yanında bir de yanlış çıkması bardağı taşıran son damla oldu. Bünyamin hoca, oğlu için aynı testi ertesi gün bir de Bölge Eğitim Hastanesi’nde yaptırmış, tam tersi sonuç çıkmış. Yani Buhara’nın Negatif dediğine ertesi gün Bölge Eğitim Pozitif demiş!

 

Bunu da yine sosyal medya hesabından öğreniyorum. Kendisine telefon açtığımda bayağı bir dertliydi.  

 

NOT: Tamam, Erzurum sağlık merkezi falan ama özel hastanelere de ihtiyaç var. Tek özel hastane olması Erzurum’da mesele oldu. İkincisi, hatta üçüncüsü için kim ilgiliyse yardımcı olmalı diye düşünüyorum. Buhara da olsun ama özel hastane iki tane, üç tane olsa fena mı olur?

 

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Kıtlık zamanında insanları öldüren şey açlık değil, fazlaca alıştıkları tokluktur! (İbn Haldun)
DUVARIN DİLİ :  Emekli maaşı gibiyim, kimse benimle geçinemiyor!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Emre sgsgdd 25 Kasım 2020 12:05

    Gerçekten herkesin muzdarip olduğu bir konuya temas etmişsiniz. Hakikaten Erzurum'a özel bir hastane şart. umarım ilgili ve yetkili kişiler bu hususta gereğini yapar.

  • Can Erzurum 24 Kasım 2020 20:54

    Gerçekten böyle abi buhara hastaneside olsun..medicalparkta olsun..dünyagözde olsun..artık özel hastane tek olmasın çok eksiklik var bu konuda..başka illere sırf bu üzünden gidilip tedavi oluyoruz.. her şehirde olduğu gibi bu hastaneler birbirlerine rakip olmalı...vatandaş kazanmalı biz büyük şehiriz büyük düsünelim.

  • Dadaş 24 Kasım 2020 18:42

    Vedat abi konu sadece Buhara hastanesiyle ilgili değil, o testi başka bir devlet hastanesinde yaptırsa belki yine farklı bir sonuç çıkacaktı, yıllar önce başımdan geçen bir olayı anlatayım ailemde şeker hastalığı olduğu için bende bir şeker hastalığına yakalanma fobisi başladı Erzurum'daki hastanelerde şeker kontrolü olmaya başladım sonuç 3-2 şeker hastası değildim.

  • Murat Yıldız 24 Kasım 2020 18:32

    Sağlık ocağı daha iyi hizmet veriyor.

  • Gerçek erzurumlu 24 Kasım 2020 16:19

    Şehrin doğusunu canlandırmak ve yıldızkent dışındaki yerlere de cazibe kazandırmak maksadıyla yeni il emniyet müdürlüğünün aşağısındaki boş araziye özel bir hastane yapılsa güzel olmaz mı. Bu şehir her türlü yatırımı hizmeti fazlasıyla hakediyor ama özel hastane konusunda çok cılız kalındı.

  • Didem 24 Kasım 2020 12:38

    Özel hastane ünvanını hak etmiyorlar.Devlet hastanesi bile buhara'dan daha özel.Hijyen yok güler yüz yok sekreterleri doktordan daha havalı.İnsani azarlama.paramizla gidipte rezil oluyoruz.3 AVM 2 üniversitesi olan bir şehirde tek bir özel Hastanenin olması da ayrıca manidar.