Gece saat 02.00! İstifa ederse şaşırmam!

 

“Milletvekili olup ne yapacağım?”

 

“Ben belediyeciyim, başka bir yerde gözüm yok” demişti.

 

Siyasetin kralını yapmış, kimse de anlamamış!

 

Gece saat 02.00, kulis bilgisi geldi.

 

Daha düne kadar milletvekilliğinde gözü olmadığını, istemediğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bugün (16 Mart) saat 17.00’a kadar istifa ederse kimse şaşırmasın.

 

Çünkü milletvekilliğinde liste savaşı bambaşka bir boyut kazandı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Erkan Kandemir’in üzerinde çalıştığı ‘Erzurum Listesi’ne son Başbakan Binali Yıldırım müdahil oldu.

 

İddia odur ki, “Liste bir Mehmet Sekmen olacak” dediği kulislere sızdı.

 

!!!

 

Genel Merkez’de ortalık karıştı.

 

Tüm dengeler alt üst oldu.

 

Kulislere göre hem Kurtulmuş hem de Kandemir, ne olduğunu anlayamadı.  

 

O yüzden ortalık karışık hatta toz duman!

 

Daha önce Efkan Ala’nın Erzurum’a geleceğini söylemiştim ki, hala geçerliliğini koruyor.

 

Lakin Binali Yıldırım’ın müdahalesinin ardından yeni isimlerde ortaya çıktı.

 

Kadın kontenjanına öğretmenlikten istifa eden Emine Dölekli ismi konuşulmaya başlandı.

 

Kimse tanımıyor. Buna sonra bakarız!

 

Tanımadığınız bir isim daha söyleyeyim.

 

Mesut Fakirullahoğlu.

 

Kendisi Sağlık İl Müdür Yardımcısı.

 

Hınıs’ın saygın ailelerinden.

 

Malumunuz şehirde çok ciddi bir HDP potansiyeli var ve bir ‘kurtarıcı’ lazım.

 

MKYK Üyesi Abdürrahim Fırat’ın bunu sağlayamayacağı ve Diyarbakır’ı istemesiyle üzerinde durulan isim oldu Fakirullahoğlu.

 

Kurtarıcı olur mu olmaz mı bilinmez ama... 

 

Dediğim gibi liste alt üst.

 

Örneğin; eski İl Başkanı Mehmet Emin Öz!

 

Genç kontenjanının yani Erdoğan Dönmez’in üzerine bile çıkamıyor.

 

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu’nun ismi geçiyordu, kulisler bir an da sustu.

 

Aynı şekilde Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin’den istifa gelmeyince, AK Parti Çevre ve Kültür Politikalarından sorumlu Başkan Kenan Yılmaz ismi dolaşmaya başladı.

 

Tabi Yılmaz'ı da kimse tanımıyor. 

 

Daha bir yığın isim dolaşıyor kulislerde... Belli ki, liste savaşları devam edecek ve daha çoook kulis yazacağız. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Eskidadas 25 Mart 2023 22:26

    Yedi düveli dize getirdik ekonomiyi bir düze çıkartamadık acaba neden

  • Eskidadas 25 Mart 2023 21:40

    Millet siyasetten artık hoşlanmıyor evine şerefiyle onuruyla bir ekmek götürme peşinde milletin midesine piyasa dayamış zamlarini elbet bulunacak çaresi bu böyle gitmez rahmetli Süleyman Demirel ne demişti Hükümetler Tencereyle gelir Tencereyle giderler.

  • Eskidada 25 Mart 2023 05:17

    Erzurum omer nasuhi bilmen mahallesinde dört ay önce 580 bin tl ye satılan daire bugün 2.7500 bin tl satışa bir emlak firması tarafından satışa çıkartılmıştır, böyle ticaret nerde var satışta tabi vergi az ödensin diye ucuz gösterilecek, böyle bir kazanç nerde var yetkililer tarafından araştırılsın bu böyle giderse enflasyon nasıl inecek,gocnasil duracak ayrıca bu bölgede hala binalarda deprem testleri yapılmadı ,insaatlarda çalışmalar kimisinde çalışmalar başladı nasıl olacak .

  • Eskidadas 22 Mart 2023 09:12

    Sayın sağsöz inşaat mevsimi başladı, hala depremle ilgili ,bir çalışma yok ,eski kan yolu ,omernasuhibilmen mahallesi,gibi yerlerde ,sekiz,on katlı bina yapanlar hızlı bir şekilde,kalan inşaatları, tamamlamak,için var gücüyle çalışıp bitirecekler,hala ,devletin kontrolünden geçmediler,bu kadar vurdum duymazliknasıl olur kimileri asiri para kazanacak diye kontrolu yapilmiyan yerlerde yasamyeri almasi normalmi , yarin olacak bir depremde nasil altindan kalkacağız.

  • Metehan AKÇA 19 Mart 2023 14:07

    Bi sonraki yazınla ne kadar çelişiyorsun. İddiaların boş çıktı onur bey.

  • Gökmen 17 Mart 2023 14:35

    Bir Aşkale'li ve Mesut Fakirullahoğlu' nu tanıyan biri olarak şunu diyebilirim ki kendisi tüm Erzurum'u kapsayabilecek, genç , dürüst ,çalışkan ve tam bir beyefendi olarak herkesin adayı olabilecek kapasitedir. Desteğimiz tamdır.

  • Eskidadas 17 Mart 2023 14:19

    Millet vekili seçildikten sonra araya ,danismanlar,sekreterler konularak vekile ulasmak mumkunmu bak sen bu ise ben oyumu vekile veriyorum ,ikinci ,ucuncu, sahizlara degil ,birde ,sormazlarmi ,efendim bize,soyleyin ,yahu sen kimsin,doktora gittigin de doktoraderdinanlatirken,malesef sectigin vekile,alatamiyorsun Oda yetmiyor dalga geçer gibi secim zamanı mesaj yoluyorlar yazıklar olsun .

  • Güney 17 Mart 2023 11:19

    Adaylara baktığımızda öne çıkan ilk isim kesinlikle Mesud Fakirullahoğlu?dur. Zira genç ve dinamik olması, yıllardır Erzurum da sağlık alanında yöneticilik yapması, yine saygın bir aileden gelmesi kendisinin sadece Hınıs ve güney ilçelerindeki potansiyeli ile değerlendirmek yanlış olacaktır. Erzurum ili için artı bir değerdir.

  • Adil 17 Mart 2023 09:06

    20 senedir hala akıllanmayan insan var akp olsunda ne olursa olsun diyen vatandaş var Allah akıl versin

  • Ali 17 Mart 2023 06:29

    Insallah bu zattan ve istanbul ekibinden kurtuldugumuz günler yakindir.

  • Mahmut 17 Mart 2023 06:21

    En çok DÜRÜST insana ihtiyaç var, adayların öncelikle en durust ve liyakatli olablardan seçilmesi gerekiyorken, görüyoruz ki kimin adamı-madamı daha baskın ise o seçiliyor. Aslında dürüstlük ve liyakat vatandaşın da birinci tercihi değil. Elma agacında armut olmuyor.

  • Akın 17 Mart 2023 01:40

    Allah akıl fikir versin yorumlara bakıyorum şu olsun bu olsun sözleri var boş boş yorumlar. İstanbul da yaşıyorum batıda icraat vaatler var her ilde vaatler projeler var bizim hemsolar vaat icraat olmasada şu olsun bu olsun gibi misyonsuz vizyonsuz olsada önemsemiyorlar. Bakın kardeşlerim doğuya zerre yatırım yok patron sizsiniz siz yoneteceksiniz kişiye partiye değil icraata oy verin . Doğudaki organize sanayi söndü eskiden fabrika dumanı olurdu şimdi çağrı merkezi dolu. Gençleriniz mesleksiz geleceksiz anlık yaşıyor evlatlarımıza kıymayın

  • Zafer Dadas 16 Mart 2023 23:46

    Mesut bey istifa etti mi bilmiyorum ancak milletvekili olursa bu şehire çok şey katar

  • Eryiğit 16 Mart 2023 21:34

    Mesut Fakirullahoğlu Sağlık camiasında sevilen bir sima. Temiz ve dürüst siyaset yapabilecek ve bu anlamda Türk Siyasi hayatına olumlu katkısı olabilecek bir kişi. Aday olması isabetli bir karar olur.

  • Eskidadas 16 Mart 2023 21:30

    Talandan mal kaçırır gibi beş ayda sekiz kat izni veren ler eski kombina yolu omer nasuhi bilmen ne olcak hala deprem testleri yapılmadı deprem çatlaklarina bile boya çatlağı diye kapatamazsınız yalancının atesi yağı eritmez gercegin nefesi dagi eritir ne oldu daire satmak icin boy boy ilan lar asanlar sattiginiz daireleri tapuda dusuk gosterip vergi kaciranlar ,haksiz yere fiyatlari yukseltip cogu aileyi ekonomik olarak bunaltanlar yüce adalet er geç size kanun önünde dersinizi verecektir,tüyü bitmeyen,yetim ,hakini ,vergi kaçırmakla,yemek nasıl olurmuş, göreceksiniz

  • Eryiğit 16 Mart 2023 21:29

    Mesut Fakirullahoğlu Sağlık camiasında sevilen bir sima. Temiz ve dürüst siyaset yapabilecek ve bu anlamda Türk Siyasi hayatına olumlu katkısı olabilecek bir kişi. Aday olması isabetli bir karar olur.

  • AKÇAY 16 Mart 2023 17:56

    Mesut Fakirullahoğlu?nu sadece güney ilçelerle sınırlı tutmak yeterli olmayacaktır. Tüm ili kapsar çalışmalarına, yoğun bağlantıları ile sağlık, sosyokültürel ve bürokrasi de birçok kişiye katkı sağlamış ve etkisini de sürdürmeye devam ettiğine bizzat şahidim. Listenin üst sıralarında olması gereken etkin ve liyakat sahibi kişidir ve olacağına da inancımız tamdır. İlimize ve kendisine hayırlı olmasını dilerim.

  • ido 16 Mart 2023 16:01

    kesinlikle mesud fakirullahoğlunu milletvekili olarak görmek isteriz kendisi saygın son derece dürüst bir insan gençliği çalışkanlığı erzurum için fırsat olabilir. Artık eski yüzleri yenileme vakti

  • has adam 16 Mart 2023 15:42

    dokunulmazlık almak zorunda kesin aday ederler.

  • dadaş mstf 16 Mart 2023 14:23

    ARKADAŞLAR SAKIN BİRİLERİNİN SEÇTİĞİNİ BİZİM SEÇTİĞİMİZ ZANNETMEYİN!!!BİZ SADECE KULİSLE GELENELERİ SEÇİYORUZ... CUMHUR BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İLE BU FARKLI... ÖRNEK!!!:CUMHUR BAŞ.SEÇİMİNDE RECEP TAYYİP ERDOĞANA OY VERENLER ERZURUM İÇİN VEKİLLERDE EN GÜZELİ BAĞIMSIZ ADAYA VERMEK...........................................

  • Tüfekçioğlu 16 Mart 2023 13:51

    Ya gelmiş geçmiş erzurumun en iyi belediye başkanı adam daha ne yapsın Erzuruma çağ atlattı bunları görmeyen gözler var halen daha

  • adnan subaşı 16 Mart 2023 13:08

    inşallah yanlış haberdir. Allah yüzümüze baksın 1001 hatimin yüzü suyu hürmetine erzurumdan bu afat defolup gitsin.

  • misafir 16 Mart 2023 13:06

    Erzurumlular adaya bakmıyor aday önemli değil isterse Brezilyadan gelsin basıyorlar akp ye

  • gündüz yıldız 16 Mart 2023 12:10

    Sekmen milletvekili olmamalıdır. partisine çok zarar verir. Kesinlikle ama kesinlikle oy oranı azalır bundanda diğer partiler faydalı çıkar. Ayrıca yetmedimi doymadınız mı daha.

  • Muhammet Çakır 16 Mart 2023 12:06

    Yahu biz bu şehirde olanları istiyoruz ben ismini dahi bilmediğim adamı niye kendime vekil tayin edeyim. Haberlerde takip ediyorum Fuat Demir ismi herkes tarafında saygı ile bahsediliyor tüm yatırımı burada buranın evladı böyle 3-5 adam bulun koyun.Artık sürekli aynı isimlerden bıktık usandık 20 senedir

  • Kongar 16 Mart 2023 11:28

    Sayın Sekmen'in aday olması demek, muhalefetin güçlenmesi demek. İnşallah da öyle olur.

  • hakan 16 Mart 2023 11:12

    kesinlikle yeni yüzler görmeliyiz diye düşünüyorum genç atik çalışkan insanlar olmalı Mesud fakirullahoğlu ve ailesi gerçekten saygıdeğer haram helal bilen insanlar böyle insanlara ihtiyacımız var

  • Ömer 16 Mart 2023 11:10

    bizim sorunumuz kesinlikle yeni yüzlerle çözülecektir Mesut fakirullahoğlu bu adı geçen ilçeler için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. umarım hakkında hayırlısı olur

  • Bülent 16 Mart 2023 11:09

    bir karayazılı esnaf olarak kesinlikle Mesut bey tercihini doğru buluyorum bu şekilde genç çalışkan insanlara ihtiyacımız var

  • karayazılı 16 Mart 2023 11:08

    Mesud FAKİRULLAHOĞLU kesinlikle doğru bir tercih olur bu şekilde karakterli insanlara ihtiyacımız olduğu dönemde kesinlikle doğru bir seçim olur parti adına

  • kerim tekin 16 Mart 2023 10:31

    mehmet sekmen yargılanmamak için usulsüzlüklerini kapatmak için aday oluyor çok şiibeli işler yapmıştı. erzurumun tek kuruş parasını yiyenler yargı önüne çıkar. Erzurum sekkmeni gerçekten seçmeez olan 2 ve 3. sıradaki adaylara olur. iyi parti kesin 4 milletvekili çıkarırır bu durumda. Sekmen ne yaptın ki bu kadar kaçmak istiyorsun .

  • Solgöz 16 Mart 2023 09:20

    Sn. Sekmen liste 1. Kesindir. Gerisini siz hesap edin artık. Sekmen in adat olmadı iyi parti ye yaramayacak. İyi parti vekil çıkaramaz.

  • Dadaş usta 16 Mart 2023 08:47

    Önce Çalıştırdığı İşçi nin 7 ay dır ödemediği, öğrenci paraları nı versin ele gitsin, birikmiş üç ikramiyesini versin ele gitsin, işçisine 3 aydık yapmadığı sözleşmeyi yapsın ele gitsin, emekli olan insanların tazminatlarını versin ele gitsin, şirketlerinde çalıştırdığı işçisinin ayın 1 nde vermesi gereken maaşını ayın 16 sı olmasına rağmen,Şubat ayının maaşını versin ele gitsin?hiç sanmam ama İnşallah doğru dur da gider..

  • Halis demir 16 Mart 2023 07:54

    Mehmet sekmen aday olmasın tüm Erzurumlular olarak onu istemiyoruz. İstenmeyen adamı zırla seçtirmek demokratik değil. Erzurum?a bu kötülüğü yapmayın lütfen.

  • Ömer 16 Mart 2023 07:22

    Daha hiç bir şey belli değil isim den çok kalite , vizyon , önemli . Bakalım göreceğiz .

  • Ali er 16 Mart 2023 06:57

    Sekmen aday olursa buradan tek oy alamaz 7 senedir Erzurum mahvoldu gitti. Allah?ını seven bunu aday yapmasın