Bölge Haber Girişi : 06 Haziran 2010 15:27

Geçmişten geleceğe Yusufeli sempozyumu!..

Geçmişten geleceğe Yusufeli sempozyumu!..
Akademisyenler Geçmişten Geleceğe Yusufeli Sempozyumunda buluşuyor.

Erzurum Ajans-Akademisyenler “Geçmişten Geleceğe Yusufeli Sempozyumu”nda buluşuyor.
Yusufeli’nin kültürel değerlerinin, yusufelide meydana gelen gelişmelerin ve yaşanan sorunlarının sunulacağı ve tartışılacağı “Geçmişten Geleceğe Yusufeli Sempozyumu” 10 Haziran’da başlıyor.
Devlet Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra Türkiye’deki değişik üniversitelerden 85 akademisyen ve birçok araştırmacının katılacağı sempozyum 10–12 Haziran tarihlerinde Yusufeli Halitpaşa İlköğretim Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, dünyanın iletişim araçları vasıtasıyla mahallileştiği günümüzde, yöresel kültürle evrensel normların içerisinde var olabilmenin özel gayret gerektirdiğini ve bu özel gayretlerin başında da kültürel birikimlerin kayıt altına alınmasının geldiğini söyledi. Eyüp Aytekin, “Yusufeli’nin geleceğine yönelik çalışma ve yatırımlara veri hazırlamak amacıyla düzenlediğimiz sempozyumda, hemşehrilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyacağız” dedi.
Konuları itibariyle Yusufeli’nin bütünüyle ele alınacağı ve Yusufeli’nin değerleri ve sorunları alanında önemli bir eksikliği gidermeyi amaçlayan sempozyum Yusufeli için de bir ilki oluşturuyor. Bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı organizasyon olan sempozyum, Artvin Çoruh üniversitesi, Yusufeli Kaymakamlığı, Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenleniyor. Üç gün sürecek olan sempozyum kapsamında programın son günü Kaçkar dağlarına gezi yer alıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.