Geleneksel Yavuz Selimliler Buluşması...

 

Pandemi Bulaşı' nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız "Erzurum Yavuz Selimliler Buluşması'nı 20-23 Haziran 2022 tarihleri arasında Kocaeli Darıca Elite Otelinde gerçekleştirdik.

 

Ekonomik zorluklara rağmen başta Erzurum-Trabzon-İzmir- İstanbul ve Bursa olmak üzere; yurdun değişik illerinde ikamet eden kadınlı -erkekli 190  okul arkadaşımızın katılım sağladığı güzel buluşmada duygulu ve keyifli anlar yaşadık. Yeniden çocukluk günlerimize döndük, kucaklaştık, hasret giderdik, aramızdan ayrılan arkadaşlarımzın derin hüznünü yaşadık ve hiç durmadan konuştuk, gece yarılarına kadar tatlı sohbetler ettik. Halaylar ve horonların eşliğinde doya doya eğlendik. Siyaset ve gündelik sıkıntılardan arınmış, huzur ve sükûn dolu bir üç gün ve bir üç gece geçirdik. Kadınlı erkekli olarak gemi güvertesinde okunan türkülerin ve sergilenen halayların eşliğinde Boğaz Gezintisi yapmak keyfi ve lezzetini yaşadık. 1960 mezunu çınarlık Müslim Abimizin her buluşmada olduğu gibi, üflediği mey nağmeleri ile mest olduk.

 

Benim için en büyük süpriz 55 yıl aradan sonra görebildiğim sınıf arkadaşım 28 sınıf numaralı ülkemizin ve dünyanın en büyük ressamlarından Salih Turan'ın ziyareti oldu. Muhteşem çizimlerinin yer aldığı imzalı kitaplarını sunmasından mutlu oldum. Benimle yaşadığı, hatırladıkça büyük bir keyif aldığı hatıramızı tekrarlayarak 1960'lı yıllara  döndük.Yine sınıf arkadaşım Sn. Prof. Dr. Hanefi Emre ile NIşantaşı Üniversitesi rektörü sn.Prof. Dr. Şenay Yalçın'ın son gecemize iştiraklerinden ve bizlerle birlikte olmalarından memnuniyet duyduk. 


1942 yılında açılan Pulur Köy Enstitüsü ve sonrası Yavuz Selim İlköğretmen Okulu ismi ile yoluna devam eden okulumuzun tarihçesini altı yılı aşkın bir emeğin ürünü olarak pedegojik bir yaklaşım ve anlâtımla kitaplaştırarak ölümsüzleştiren değerli okul arkadaşımız sn. Hasan Güleryüz'ü dinledik, tebrik ettik. Toplam 2874 kişinin mezun olduğu ve her birimizin isim, mezuniyet tarihi ve mezuniyet derecelerinin yer aldığı bu muhteşem esere sahip olmanın tadına vardık.

 

Körfeze nazır Darıca Elite Oteli'nde buluşmamızı sağlayan ve böylesine muhteşem organizasyonu üstlenen okul arkadaşlarımızdan sn. Uğur Acar, Eşref Kaplan, Yunus Kayhan, Salim Şahin ve değerli eşleri ile yakında eşini kaybeden sevgili Sebahattin Yeşilyurt'a taziye dileklerimle ve her birine bu içten misafirperverlik için ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Kusursuz bir organizasyondu.

 

Sağlık dileklerimizle Cumhuriyetin 100 yılında Ankara'da tekrar buluşmak ve bir araya gelmek üzere vedalaştık. Cumhuriyetin aydın ve onurlu öğretmenleri olarak kadınlı ve erkekli 'Geleneksel Yavuz Selimliler Buluşması'na katılan tüm okul arkadaşlarımıza ve okuldaşlarımıza, özetle Yavuz Selimliler Ailesine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.