Gemisini Kurtaran Kaptan

Geçen haftaki şok Rize mağlubiyetinin ardının karşılaşılabilecek en zor rakiplerden birisi şüphesiz Başakşehir’di.

Ancak bu zor maçın tek avantajı karşılaşmanın deplasman da oluşuydu. Çünkü Erzurum’un oyun yapısı ve oyuncu profili deplasman futboluna oldukça yatkın. Erzurum’a gelen rakipler ise kapanarak oynar, sizin takımınız kapanan takımları açmaya uygun bir takım değil.

Karşılaşma, sezonun ilk yarısında Erzurum’da oynanan maçın fotokopisi oldu. Gole kadar baskılı pas oyunu yapan bir Başakşehir, golden sonra ise rakibi çıkartmayan bir Erzurumspor vardı...

Ancak iki maç arasında ki fark; Erzurum’un ilk yarı da ki oyuncu kadrosuyla sezonun ikinci yarısında ki kadro arasında ciddi fark var.

Artık orta saha da topla geçişi sağlayan ve arkadaşlarına pozisyon hazırlayan etkili bir Obertan var. Bunun yanında oyun içinde çok etkili olmasa da gole yatkın bir Eduok ve Rashad diye bir tehdit var.

Erzurum’un en büyük problemi; rakibe topsuz baskıyı çok iyi yapmasına rağmen, top ayağındayken o istediği baskıyı kuramayışıydı. Bu da orta saha da ki oyuncuların özellikleriyle alakalı. Ancak  Obertan’ın gelişi o bölgeye bir anda farklı bir ivme kazandırdı. 

Bundan sonra ki maçlarda da gerek kanat gerekse orta sahada oynadığı maçlarda Erzurum’un en büyük silahı Obertan olacaktır.

Ancak Mehmet hoca Obertan için, Taylan-Jasmın-İbrahim üçlüsünün birisinden vazgeçmek zorunda. Jasmın olmazsa olmaz olduğunu düşünürsek bana göre yanında oynaması gerek isim gerek oyunun iki yönü gerekse pas oyununda ki başarısından dolayı İbrahim’dir. Ancak bu İbrahim değil, sezonun ilk yarısında ki İbrahim...

Erzurum dün akşam 114 km ile Süper Ligin en fazla koşu mesafesine ulaştı. Bu mesafe zaten takım olarak ne kadar çok istediğinin göstergesi. Çünkü Başakşehir’den istediğinizi almak istiyorsanız onlardan daha fazla koşmak zorundasınız.

BB Erzurumspor da sezonun ilk yarısında mücadele vardı. Ancak kalite yoktu. Dadaşlar ligin ilk yarısında ki mücadelesini, ikinci yarıda ki kalitesiyle birleştirirse puan tablosunda çok şey değişecektir. Çünkü Erzurum’un rakiplerine nazaran avantajı; deplasman futboluna yatkınlığı...

Sırada Sivas maçı var. Erzurum artık kazanmak zorunda. Çünkü ligde kalmak için kaybetmemek yetmez. Üç puan lazım. Özellikle de iç saha maçlarında...

Ben Erzurum’un Pazar günü kazanarak artık hem iç saha fobisine son vereceğini hemde kritik bir üç puan alacağına inanıyorum. 

Bundan sonra top Mehmet hoca ve oyuncularda olacaktır...

Bu arada muhteşem oyununu attığı gol ile süsleyerek adeta takımını kurtaran kaptan olan Egemen’e ayrı bir parantez açarak teşekkür etmek istiyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Mükemmel bir yorum teşekkürler