Ekonomi Haber Girişi : 28 Ekim 2016 19:07

Genç girişimciler, ADAPTESK sertifikalarını aldılar

Genç girişimciler, ADAPTESK sertifikalarını aldılar
Türkiye'de aralarında Erzurum'un da bulunduğu 8 ilde yürütülen 'Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Artırılması' projesi kapsamında ESOB tarafından eğitime tabi tutulan potansiyel esnaflara sertifikaları törenle verildi.
Erzurumajans-Türkiye'de aralarında Erzurum'un da bulunduğu 8 ilde yürütülen 'Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Artırılması' projesi kapsamında ESOB tarafından eğitime tabi tutulan potansiyel esnaflara sertifikaları törenle verildi.

Başkan Rasim Fırat, "Kendi işini kurmak isteyenler bu fırsattan yararlansın" dedi. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, ESOB Başkanı Rasim Fırat'ın girişimleriyle Erzurum'un da dahil edildiği AB destekli 'Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Artırılması' projesi kapsamında eğitimler sürüyor. Ankara, Bursa, Mersin, Gaziantep, Manisa, Ordu ve Şanlıurfa'da da yürütülen projede kendi işini kurmak isteyen potansiyel esnaflara çeşitli konular da eğitimler veriliyor.

"23 ay sürecek"

ADAPTESK projesiyle işveren ve çalışanlara mesleki beceriler kazandırmayı, esnaf ve sanatkârların uyum yeteneğini artırmayı hedeflediklerini söyleyen ESOB Başkanı Rasim Fırat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen projenin 23 ay süreceğini bildirdi. Başkan Fırat, "Sürdürülebilir ekonomik büyüme için insan kaynağına daha çok yatırım yaparak esnaf ve sanatkârın uyum yeteneğini artırmayı amaçlayan proje ile insan kaynaklarının desteklenmesi ve istihdam yarattıkları kapasitenin arttırılmasına yönelik bir model kurulması hedeflenmektedir. Bu yeni modelimiz ülkemizin ekonomik gücünün önemli bölümünü oluşturan esnaf ve sanatkârlarımızın başta ekonomik krizler ve küreselleşme karşısında daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağlayacaktır" dedi.

"Sertifikalarına kavuştular"

Bu arada proje kapsamında Erzurum Esnaf Sarayı'nda eğitim alan genç girişimcilere sertifikaları törenle verildi. Projede; Girişimcilik, iş geliştirme, kişisel gelişim, iş organizasyonu, bilgi-veri toplama, bilgisayar okuryazarlığı, satış-pazarlama teknikleri, müşteri memnuniyeti, kalite yönetimi, iletişim, çevre koruma, e-ticaret, iş etiği, inovasyon, tescilli marka ve dış ticaret konularında eğitim veriliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.