Ekonomi Haber Girişi : 07 Şubat 2012 17:10

Girişimci bayanlardan işyeri

Girişimci bayanlardan işyeri
ESOB’un düzenlediği kursun ardından KOSGEB’in yeni işyeri açacaklar için sunduğu hibe desteğinden faydalanan Tuba Öğdük ve Tulin Aksu tarafından düzenlenen işyeri törenle açıldı.
Erzurum Ajans-ESOB’un düzenlediği kursun ardından KOSGEB’in yeni işyeri açacaklar için sunduğu hibe desteğinden faydalanan Tuba Öğdük ve Tulin Aksu tarafından düzenlenen işyeri törenle açıldı.

Açılışa Vali Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihan Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in eşi Ayşenur Küçükler, Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Bilim ve Sanayi İl Müdürü İlhan Aydın, Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, ESOB Genel Sekreteri Cüneyt Acır, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı’nın katıldı.

Açılışta konuşan ESOB Başkanı Fırat, birlik tarafından düzenlenen girişimcilik kursuna 30 bayan 30 erkek kursiyerin katıldığını ve bunların KOSGEB tarafından hazırlanan 27 bin TL’ye kadar ulaşan hibe desteğinden faydalanmakta olduklarını belirterek, hanımların iş dünyasına katılmalarından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Fırat, bu ay içerisinde Ankara’da yapılacak olan Erzurum Günleri’nde hanımların stant açma konusunda talepleri olduğu takdirde birlik olarak stand ve diğer masraflarını karşılayabileceklerini ifade etti.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da ilçe genelinde bir araştırma yaptırdıklarını ifade ederek, 40 bayanın işyeri sahibi olduğunu belirlediklerini ve bundan memnuniyet duyduklarını kaydetti. Bulutlar, yaptıkları bir çalışma ile ilçede bir hanımlar çarşısı kurmayı planladıklarını vurgulayarak, resmi prosedür için çalıştıklarını bildirdi.
Törene katılan yönetici eşleri ve Vali Yardımcısı Alper Tanrısever de hanımları cesaretlerinden dolayı tebrik ederek, işyerlerinin hayırlı olmasını dilediler.
K
urdelesi Nihan Öztürk ve Ayşenur Küçükler tarafından kesilen işyerinde her türlü ev tekstili ve el yapımı hediyelik eşya bulunuyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • zekiye çomaklı 01 Ocak 1970 02:00

    bu girişimci Bayanlar Erzurum Girişimci Kadınlar derneği üyeleridir, eğitimi neresi düzenler ise düzenlesin derneklerinin yönlendirmesi ve arkalarında durmaları önemlidir. Bu güne kadar 35e yakın üyemiz iş yerini açtı. şahsımın; derneğimiz adına davet ettiği bu tür aktivitelere katılarak bizi onurlandıran valimizin ve Büyükşlehir belediye başkanımızın eşleri sayın Nihan Hanımefendi ve Ayşenur hanımefendiye yönetim kurulum,üyelerim ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.