Erzurum Haber Girişi : 19 Ocak 2022 22:12

Göğebakan: "TBMM bizi seçmedi"

Göğebakan:
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan sosyal medyada yaptığı paylaşımda 'TBMM bizi seçmedi' dedi.

ERZURUM AJANS - Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan'ın da aralarında bulunduğu Anayasa Mahkemesi üyeliğine Kenan Yaşar seçildi.


Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yeni üyesi, TBMM’de yapılan seçim sonucu Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar oldu. Yaşar, AKP Çorum İl Başkan Yardımcılığı ve AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu. Göğebakan'a AK Parti ve MHP'den oy çıkmadı.

 

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yeni üyesi 302 oyla seçilen Kenan Yaşar oldu.

 

AYM üyeliğinden yaş haddi nedeniyle 31 Ocak'ta emekliye ayrılacak Celal Mümtaz Akıncı'dan boşalacak koltuğa yeni üye seçimi TBMM Genel Kurulu'nda yapıldı. Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar, Diyarbakır Barosu üyesi Zülal Erdoğan ve Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan'ın aday olduğu AYM üyeliği için gizli oylama yapıldı. 

 

 

 

 

Üçüncü tura kaldı

 

TBMM Genel Kurulu, dünkü oturumda AYM üyesi için seçim yaptı. İlk turda 419 milletvekili oy kullanırken, Yaşar 282, Bilal 104 ve Göğebakan 25 oy aldı. 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura geçildi. 418 milletvekilinin oy kullandığı ikinci turda Yaşar 284, Bilal 107 ve Göğebakan 21 oy aldı. Yine çoğunluk sağlanamadığı için seçim, üçüncü tura kaldı. Bu turda, ikinci turda en çok oya sahip iki isim yarıştı. 406 milletvekilinin oy kullandığı turda, 302 oy alan Yaşar, AYM’nin yeni üyesi oldu. Bilal ise 99 oyda kaldı. 

 

 

 

 

TBMM bizi seçmedi

 

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, seçim sonrası sosyal paylaşım sitesinden paylaşımda bulundu. Herkese teşekkür eden Göğebakan şu ifadeleri kullandı:

 

"Anayasa Mahkemesi Üyeliği'ne TBMM bizi seçmedi. Bizim için güzel bir deneyimdi. Çok güzel tepkiler ve destekler aldık. En azından sahadaki karşılığımızı gördük. Erzurum Barosu'na, her şeyiyle bütün Erzuruma, Baro Başkanlarımıza, Türkiye Barolar Birliği'ne, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Sayın Milletvekillerine ve bütün Dostlarıma çok teşekkür ediyorum"

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.