Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Haziran 2013 15:32

GSF'den sanat çıkarması

GSF'den sanat çıkarması
Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin organize ettiği uluslararası Akademiada Türkiye'nin değişik üniversitelerinden 150 lisans ve yüksek lisan öğrencisi atölye çalışmalarını sundular.
Erzurumajans-Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin organize ettiği uluslararası Akademiada Türkiye'nin değişik üniversitelerinden 150 lisans ve yüksek lisan öğrencisi atölye çalışmalarını sundular.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi IV. Uluslararası Akademiada sanat etkinliğine davet edilen, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğretim Elemanları, Metal Heykel Atölyesi ve Taş Heykel Atölyesi bölümü öğrencileri, atık metallerden 3 metre ile 8 metre boyutlarına kadar 3 adet anıtsal metal heykel çalışmasını ve 50 ton travertenden toplam yaklaşık 3 er metreküpten oluşan, 6 adet anıtsal taş heykel çalışmaları ile katıldı.

Gruplar, farklı disiplinlerin ( Resim, Heykel, Grafik, Fotoğraf, Seramik, Özgün Baskı Resim) plastik sanatlar atölyelerinde oluşan performansları ortaya koydular.

Yrd. Doç. Dr. Önder Yağmur, Öğretim Görevlisi Volkan Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Taner Küçükler Ve Ekrem Yılmaz'ın özverili çalışmalarının anıtsal ürünlere dönüştüğünü söyleyen, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 'nden, Doç.Dr. Mustafa Bulat, Yakın Doğu Üniversitesine ve Yavru Vatan Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa 'ya modern Türk Heykel sanatının özgün örneklerini kazandırdıklarını ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.