Medya Haber Girişi : 12 Kasım 2015 15:00

Gülben Ergen, nöbet tutan askerleri ziyaret etti

Gülben Ergen, nöbet tutan askerleri ziyaret etti
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde anaokulu açılışına katılan sanatçı Gülben Ergen, İshak Paşa Sarayı'nda nöbet tutan askerlerle fotoğraf çektirdi.

Erzurumajans-Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde "Çocuklar Gülsün Diye Derneği" tarafından yaptırılan 2 derslikli Çocuklar Gülsün Diye-Ali Erdinç Adakoğlu Anaokulu açılışı, şarkıcı Gülben Ergen'in katılımıyla yapıldı. Açılış sonrası Ağrı/Doğubayazıt İshak Paşa Sarayı'nı gezerek tarihi yapıda nöbet tutan askerlerle fotoğraf çektirdi.


Ergen, paylaşımlarının altına mehmetçiklerimize övgü dolu sözler yazarak şu notu paylaştı.


"İlk kez bir Anaokulu açılışımızda bize eşlik eden araçlar, birimler, kişiler bu denli farklıydı. Yolda her durduğumuzda, bizi taşıyan ekibin tedirginliği fazlaydı. Yüzlerce çocuğun arasında koluma çarpan sert bedenlere şaşırıp sorduğumda Çelik Yelekli korumaların halkın arasına karıştığını öğrendim... Oturduğu yerden ahkam kesip hayatı, yaşamı, düzenin düzensizliğini sorgulamak yerine... Yerinde hayatı solumak ve yargılamadan anlamaya hissetmeye çalışmak ne önemli... İnsan yaşadıkça biriktirir... Yaşadığı yerler kendi vatanı, kendi toprağı olunca daha da bir kök salar hayata... Batı'ya olan merakımız ve düşkünlüğümüzün derecesi bazen dozunu aşar... Unutmamak gerekir özünü, sözünü... @cocuklargulsundiye 5 yıldır geziyorum karış karış ülkemin en uzak köylerini. Yaşam şartlarını koklayarak, sindirerek, bizzat yaşayıp, görerek biriktiriyorum... Aptalca tutkulardan, marka merakından, gereksiz maddesel değerlerin aslında insana bir şey katmadığından, aksine sömürmenin diğer adı olduğundan çoktandır haberdarım... Askerimiz dağ başında nöbet tutarken üşüdüğümden utandım bugün... Ağrı nın can parçası çocukların da bir Anaokulu olduğunda neler yapabileceklerini gördüğümde yaşam felsefemi yine yeniden tekrarladım bugün #önceiyiinsanolmak ve Ağrılı genç kızlarımızın dilinde #kalbimikoydum Ve ellerinde @ogrendimki_ge kitabım vardı... Gözlerim dolarak imzaladım... Sesim, sözüm Ağrı'nın köylerine ulaşmış... Çocuklarıma, eşime kolay satın alınamayacak anılar biriktirip gelmişim evimize... Soğuk işlemiyor yürekli Mehmetçiklerimize... Yüzleri hep gülüyor. Allah'a emanet ol askerim... Ağrı/Doğubayazıt İshak Paşa Sarayı... Ağrı Dağı... Yüzü gülen askerim... Elleri buz askerim. Vatanın yılmaz bekçileri."


Gülben Ergen, nöbet tutan askerlerle fotoğraf çektirdi - Foto Galeri

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.