Türkiye Haber Girişi : 09 Ekim 2016 14:29

Gülen: Bir kez vuracağız tam vuracağız

Gülen: Bir kez vuracağız tam vuracağız
Ankara'da FETÖ soruşturmasında itirafçı olarak giren bir kişi, Gülen'in darbe isteyen kişileri bu sözlerle susturduğunu açıkladı.
Erzurumajans-Ankara'daki FETÖ soruşturmasına giren itirafçı ifadelerine göre terör örgütünün elebaşı Gülen, darbe isteyen militanlarını, "Bir kez vuracağız, tam vuracağız" sözleriyle susturmuş.

Akşam'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ soruşturması kapsamında Türkiye genelinde gözaltına alınanların ifadeleri, Fetullah Gülen'in yıllar boyu darbe hayaliyle yaşadığını ortaya koydu. Adamlarına uzun süre gem vuran Gülen'in 'Bir kez vuracağız tam vuracağız' dediği belirlendi:

Dini duygular üzerinden öyle motive edilmişler ki, mahşerde Resulullah ile haşrolacaklarına inandırılmış. Alt kademedeki biri gazete aldığında, burs verdiğinde, himmet yaptığında tüm cemaatin yaptığı sevabın tamamı onun da defterine yazılacaktı. Buna herhangi bir faninin hayır demesi çok zor.

HÜKÜMETİ DEVİREMEDİNİZ

28 Şubat sürecinde Zaman Gazetesi, Erbakan hükümeti aleyhine yazılar yazdı. Bu süreçte Gülen bir gün 5. Kat (Çamlıca) toplantısına geldiğinde A. ve diğer arkadaşlara elindeki gazeteyi gösterdi. Yüzlerine fırlatarak "Bir hükümeti bile deviremeyen bu gazeteyi çıkarmayın" dedi.

Cemaatte daha önce bu yönde (darbe) talepler olmasına karşın Gülen "bir kere vuracağız tam vuracağız" diyerek geri çevirmişti. Küçük hareketlere karşı çıkar ve sabretmemiz gerektiğini söylerdi.

Zaman zaman askeriyedeki cemaat elemanları ve esnaf ahilerin bağ evlerinde bir araya gelirdik. 30 yıldır askeriyenin içerisinde Fetullah hocanın emriyle bir gün tankları yürüteceğiz diye bekleyen kişiler var. Hava ve Deniz, cemaat yapılanmasının daha çok yerleştiği yerlerdir.

DEVLETİN PAÇASINI TUTACAĞIM

Devletin resmi kurumlarındaki yapılanmayı Necatibey Caddesi'ndeki o evde anlatmıştı: Bir gün bana Ankara'da bin evimiz olduğunu söyleyin, devletin paçasından şöyle bir tutacağım, devlet uyandığında yapacağı hiçbir şey kalmayacak.

Her şeyi cemaatten mi bileceksiniz gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu tam da cemaatin istediği şey.

CIA GELDİ, RAPOR YAZIP GİTTİ

CIA ve FBI, cemaate ait kültür merkezlerinde değişik konularda eğitimler verildi. 17 Aralık operasyonu buna dahildir, ancak başarılı olamayınca Gülen çevresine 'keşke şimdi yapmasaydık' demiştir. Eğer girişim olumlu sonuçlansaydı, Gülen Humeyni misali yurda dönecekti. Başarısız olunca ABD ve İsrail nezdinde prestij kaybetti.

1996-97'de CIA görevlileri gelerek Türkiye ve Orta Asya'nın MR'ını çektiler, cemaatin gücünün tespitini yaptılar. Bunları rapor yapıp ABD'ye gittiler.

Cemaat kadroları gittikleri her ülkede ABD büyükelçiliğini ziyaret ederek, biat tabir edilen  yeminle göreve başlıyorlar.

Yaptığınız iş cennete servis

Ankara Talatpaşa Bulvarı'nda 1988'de erkek öğrenci yurdunda TSK üzerinde yapılan çalışmalarla ilgili Ankara İl imamı bizlere şunu dedi: "Yapmış olduğunuz iş hiçbir şeyle kıyaslanamaz, tarihi bir iş yapıyorsunuz, Hocaefendi dedi ki, 'Bir vasıtanız var ve cennete adam taşıyorsunuz, muvakkaten o işi bırakın, bu işi yapın, bu daha önemlidir...'

İslamı'ı ayağa kaldıracak Mehdi

Ağabeyler bize 'Atatürk öldü, Fetulah Gülen doğdu, Allah tarafından Mehdi şeklinde İslam'ı bu topraklarda ayağa kaldıracak. Peygamber Efendimiz İslam alemini ayağa kaldıracak kişinin Gülen olduğunu ve onun cemaatinin bizler olduğunu' anlatırlardı. Bu yapı sosyo-ekonomik sorunları bahane edip kesinlikle yine eyleme geçecektir.

Hiç rahat durmayacaklar

Amerika'da Ortadoğu masası ve Türkiye masasında Yahudi görevliler vardır,. Fetullah Gülen bu masalar tarafından birçok kez sorgulandığını kendisi bana anlatmıştır. Devletin istihbarat birimleri kendi kurmaylarından önce tüm bilgileri Gülen ve onun üst akıllarına ulaştırıyorlardı.

Önümüzde Bedir, Uhud

5. katta yapılan toplantıda Gülen 'Bir gün gelecek bu dünyayı fethedeceğiz. Ama önümüzde Bedirler var, Uhudlar var, çetin geçeceğimiz  yollar var. diye bizi motive etti.

Akşam
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.