İlçeler Haber Girişi : 01 Aralık 2011 15:51

Gülşah ve Derya`nın kornea nakli mutluluğu

Gülşah ve Derya`nın kornea nakli mutluluğu
Erzurum merkez Palandöken İlçesi`nde göremedikleri için okula veda etmek zorunda kalan 18 yaşındaki Gülşah ile kardeşi 9 yaşındaki Derya Akkuş, kornea nakli ile ayndınlığa kavuştu.
Erzurum Ajans-Erzurum merkez Palandöken İlçesi`nde göremedikleri için okula veda etmek zorunda kalan 18 yaşındaki Gülşah ile kardeşi 9 yaşındaki Derya Akkuş, kornea nakli ile ayndınlığa kavuştu. Kornea nakli olmalarını sağlayan Kaymakam Şenol Esmer`e teşekkür eden Akkuş kardeşler, "Hayata yeniden başlamış gibiyiz" dedi.

Palandöken İlçesi`ndeki Kümeevler Mahallesi`nde yaşayan Halil- Güvercin Akkuş çiftinin çocukları Gülşah gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle ilköğretimden sonra okula gidemedi. Çiftin Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu`nda okuyan kızları Derya`nın rahatsızlığını da sınıf öğretmeni Nurşen Aras tespit etti. Küçük öğrencisini Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi`nde muayene ettiren Aras`a, çocuğa kornea nakli gerektiği bildirildi.

Küçük kızın ablası Gülşah`ın aynı rahatsızlıktan okula veda ettiğini öğrenen öğretmen Nurşen Aras, kızları İstanbul`daki Dünya Göz Hastanesi`ne götürdü. Burada yapılan ilk muayene sonucu iki kardeşe kornea nakli gerektiği belirtilince Nurşen Aras, başlattığı kampanya ile hayırseverlerden 31 bin lira topladıktan sonra, kalan 7 bin 500 lirayı da Palandöken Kaymakamlığı`ndan temin etti. Yaklaşık 2yıl önce ameliyat edilen iki kardeş uzun süren tedavi sonrası sağlıklarına kavuştu. Derya`nın gözleri tamamen iyileşirken, ablası Gülşah`ın sağ gözündeki kornea uyum sağlamadı.

KAYMAKAMDAN DESTEK

Uzun süren tedavi sonrası sağlıklarına kavuşan iki kardeş, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer`i ziyaret ederek sağlıklarına kavuşmalarında verdiği destek için teşekkür etti. Gülşah Akkuş, kornea nakli sonrası sol gözünün iyi olduğunu, ancak sağ gözünde ağrılar bulunduğunu kaydetti. Doktorların sağ gözündeki korneanın uyum sağlamadığını belirttiğini söyleyen Gülşah Akkuş, yeniden kornea nakli gerektiğini, ameliyat masrafının ise 10 bin lira tuttuğunu söyledi. Babasının yazın inşaatlarda, kışın ise hayvan bakarak geçimlerini sağladığını anlatan Gülşah Akkuş, 10 bin lira bulunması halinde sağ gözünün de görebileceğini anlattı. Kaymakam Şenol Esmer, genç kızın sağ gözünün de sağlığına kavuşabilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

ÖĞRETMENİN MUTLULUĞU

Öğrencisi Derya ve Gülşah Akkuş`un sağlıklarına kavuşmaları için çalışan öğretmen Nurşen Aras şunları anlattı:

"Öğrencimin görme bozukluğu yaşamasına çok üzülüyordum. Sağ olsunlar çevremdeki insanlardan, yardımseverlerden temin ettiğimiz parayla öğrencimin ve ablasının görme bozukluğu problemi giderildi. Artık dünyayı daha güzel görüyorlar. Yaklaşık iki yıl süren tedavi sırasında kaymakamlığımızdan büyük destek gördük. İstanbul`a her ay yapılan muayene gidişlerinde yol masraflarını kaymakamlığımız karşıladı. Çocuklarımızın sağlığına kavuşmalarında büyük desteği olan kaymakamımıza teşekkür ediyoruz."

KAYMAKAMDAN ÖĞRETMENE TEŞEKKÜR

G
özlerindeki rahatsızlıkları önemli ölçüde geçen kardeşlere kitap ve giysi hediye eden Kaymakam Şenol Esmer, göz bozukluğu nedeniyle ilköğretimden sonra okuyamayan Gülşah`a açık liseye devam etmesini tavsiye etti. Kaymakam Şenol Esmer, kardeşlerin sağlığına kavuşması için çaba gösteren öğretmen Nurşen Aras`ı da kutladı. Yapılan çalışmanın kamu çalışanlarına örnek bir hareket olduğunu belirten Şenol Esmer, "Siz görevinizi okulda öğretmelik yaparak gerçekleştiriyorsunuz. Ancak çocuklarınızı okul dışında da takip ederek, sağlıklarını belli bir noktaya getirmek için yaptığınız çalışmaya teşekkür ediyorum. Kamu çalışanlarına örnek bir faaliyet gösterdiniz" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.