Gümbürtüyü o zaman görün!

 

Seçim öncesi ilk bomba patladı.

 

Geçen hafta Horasan Belediyesi’ne operasyon yapıldı.

 

Bu gibi konularda medyamız sessiz kaldığından belki haberiniz olmamıştır.

 

Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın’ın İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan yeğeni tutuklandı.

 

Yeğen İ. Aydın belediyenin kasasına girmesi gereken 1,5 milyon lirayı zimmetine geçirmekle suçlanıyor.

 

İddia odur ki, gözaltına alınmasından bir gün önce, Başkan Aydın, yeğeni hakkında suç duyurusunda bulunuyor.

 

Ancak gözaltındaki Aydın ifadesinde, aldığı paralardan başkanın bilgisi ve onayı olduğunu öne sürüyor.

 

Anlayacağınız durum karışık.

 

Bu arada soruşturma devam ettiğinden resmi bir açıklama beklemeyin.

 

Her ne kadar vurgunun boyutu merak edilse de -ki İddia edildiği gibi sadece 1,5 milyon lira mı yoksa daha fazlası var mı- henüz bilinmiyor.

 

Tabi bu durum yaklaşan seçimler öncesinde AK Parti teşkilatının canını sıktı.  

 

Daha önce de ‘akraba kayırmacılığıyla’ gündeme gelen Belediye Başkanı Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın’ın yeniden aday gösterilmeyeceği konuşulmaya başlandı.

 

Tabi seçimlere daha 8 ay var ve köprünün altından çok su akar.

 

Yalnız dikkat çeken bir nokta var ki, hem Sayıştay hem de İçişleri Bakanlığı müfettiş soruşturmaları, bu yıl seçim öncesine denk geldi.

 

Şu an müfettişler tüm belediyelerde titiz bir çalışma yürütüyor. Haliyle belediyelerde imza yetkisi olan kim varsa diken üstünde diyebilirim.

 

Hani olur da seçim öncesinde denetim raporlarından çıkacak sonuçlar dikkate alınacak olursa, siz gümbürtüyü o zaman görün.

 

Çünkü geçmiş dönem Sayıştay raporlarına bakıyorum da Horasan’a rahmet okutacak belediyelerimiz var.

 

Hadi hayırlısı, bekleyip görelim. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aynasızlar 10 Ekim 2023 09:26

    Köprüköy belediyesine de hele bir bakın başkanın kaç akrabası İŞE başlamış. İspir Belediyesi desen apayrı bir hikaye, hurda yolsuzluğu konserler vs. Yani anlayacağınız cumhur ittifakımız her taraftan korkutuyor... Bizde Erdoğanın hatırına. Bunlara oy veriyoruz. Zaten Büyükşehiri yazmaya gerek yok.

  • Delikurt 2506 07 Ekim 2023 16:41

    Tayyip Erdoğan boş kola kutusu koysa seçiliyor ve ne yazık ki olan ERZURUM A OLUYOR

  • Mahir Yiğit 05 Ağustos 2023 00:49

    Horasan İlçesine yazık oluyor. Hiç bir hizmet yok. Belediye başkanı Horasan'da zaten hiç durmuyor. Ankara'da işyeri var. Horasan İlçesinin sokakları, Afganistan sokaklarını andırıyor. Yalnız güzel bir gelişme var, Adalet ve Kalkınma Partisi bu sefer Abdulkadir Aydın'ı başkan adayı göstermeyecekmiş.Aldığımız bilgilere göre aslen Horasan'lı olan ve geçmişte bir kurumun il müdürlüğünü yapan ve şimdi ise yine bir kurumda müfettişlik görevini yürüten işin ehli bir kişi başkan adaylığına getirilecekmiş. Bekleyip göreceğiz, hayırlı olsun.

  • ahmet şen 04 Ağustos 2023 15:50

    horasanda senelerce yaşadığınız topraklarda haksızlık hukuksuzluk yapmak da ne bileyim yani.

  • halis demir 02 Ağustos 2023 17:15

    sandık oradaydı oy oradaydı şimdi yolsuzluklar sizindir hayırlı olsun. umarım sizi soyup soğana çeviririler ohh ohhhhh

  • Haluk Vefik Şengöz 02 Ağustos 2023 13:24

    MESELELERİN ÖZÜ : Erzurum da böyle bir gazeteci ve haber ajansının olması beni ve benim gibi düşünenleri ziyadesiyle mutlu ediyor.

  • ahmet tekin 01 Ağustos 2023 18:22

    erzurumdaki usulsüzleri kimse anlamıyor çünkü gayet prfesyonelce götürüyorlar. erzuruma dikilen agaç çalı çırpı istanbuldan kimden geldi ilk senelerbunları araştıralım. çetaştan önce kimden alndı bu agaçlar. senelerce. bu bile yeterldiir. horosan bırakın erzuruma balkın enişehir varoş olmuş tenekeden barakalar yapılmış 2. marketlerde. sıkıysa yıkın nları görelim. dadaşkent zaten domatesle meşgıul.ler.

  • Ben bilmem 01 Ağustos 2023 00:49

    Palandöken belediyesinde hangi merkez ilçe özel kalem müdürünün karısı kendine ayrılan özel odada göreve başlamıştır????

  • Erzurumlu 31 Temmuz 2023 23:31

    Biride ibrahim sekmene baksın meşhur iştiraklerin içinden geçen personele %10 zam yapıp kendi yurt dışından sigara dahil herşeyi getirten daire başkanı mehmet sekmenin öz yiğeni ve yiyeni

  • GÖTÜREN GÖTÜRENE 31 Temmuz 2023 22:56

    Bu zamana kadar kime ne olduki bunlarada olsun. Adalet yok garibana kemer sıktırırlar böylelerine diblerini çantalarını doldurur yollarına bakar giderler. Çünkü yargı yok. Güçlerine güç katıp devam ederler. Örneklerinide gördük hiç kimselere bişey olmaz. Böyle bir ülkede yaşıyoruz.

  • Erzurumlu 31 Temmuz 2023 20:05

    Horasan'a rahmet okutacak belediye Büyükşehir Belediyesi , En kucuk sirketinde bile bunun 20/30 katı fazla yolsuzluk var. Belediyenin kendisini soylemeye ne hacet. Elbet bunlar gün yüzüne cikacak ve bu yolsuzluklari yapanlar sorgulanacak varsayalım ki bu dunyada cezalandirilmadi ahiret te elbet bunlar cezasını çekecek.

  • Emrah daştan 31 Temmuz 2023 19:59

    İyi hoş diyorsunuz da, bugüne kadar Sayıştay?ın hangi raporu ile, hangi belediye başkanı yada yandaşı, akrabası falan görevden alındı..? ? HİİİÇÇç ? O raporlar kaile alınsaydı, Büyükşehir e kayyum atanması gerekir di , önce ki raporlara istinaden.. Lafta kalacaksa kii, öyle gözüküyor dediğin gibi o zaman a kadar yağmurlar yağar, yarıklar kapanır gider, sen de yazdığınla kalırsın..

  • Çıtçıtlı 31 Temmuz 2023 19:19

    1.5 milyon para değil 150 milyon olabilir

  • Dadas 31 Temmuz 2023 19:15

    Horasan da iki aile var Aydınlar ve Bastemler belediye başkanlığı için zaten başkasına izin vermezler bu aileler adaylık için. Bu iki aileden de kim seçilirse seçilsin mecliste sözü geçenlerle bağları var.