Erzurum Haber Girişi : 06 Mart 2016 18:07

Güneş panelleri sayesinde içme suları otomatik klorlanıyor

Güneş panelleri sayesinde içme suları otomatik klorlanıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kırsalda kurduğu güneş panelleri sayesinde içme suyunu otomatik olarak klorluyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kırsalda kurduğu güneş panelleri sayesinde içme suyunu otomatik olarak klorluyor. 

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerinde monte edilen otomatik klorlama sistemi, 'Güneş Panelleriyle Mahalle İçme Sularını Klorlamak ve Otomatik Klor Dozaj Kontrolü Sağlama' Projesi ile birlikte bütün köylere kuruluyor. 796 bin 500 lira kaynakla 100 mahalleye Güneş Panelleriyle Otomatik Klorlama Sistemi kuruldu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte hayata geçirilen projenin önemine dikkati çekti. Başkan Sekmen, projenin işlevselliği hakkında, "Güneş Panelleriyle Mahalle İçme Sularını Klorlamak ve Otomatik Klor Dozaj Kontrolü Sağlama Projesi kapsamında mahallelerdeki içme suyu depolarına otomatik klorlama yapılması için depo üzerine güneş panellerinden elde edilen enerji kullanılarak klor pompaları çalıştırılmakta ve istenilen miktarda klorlama yapılmaktadır. Klor durum bilgileri online olarak kontrol merkezine aktarılmaktadır. Gelen bilgiler merkezde değerlendirilerek iş programı ve planları yapılmaktadır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilimizin toplum sağlığına çok önemli bir katkı sağlanmış olacak" diye konuştu.

Başkan Sekmen, projenin önemli bir paydaşı olan mahalle muhtarlarının konuyla ilgili bilgilendirildiğini, toplantılarda içme sularının klorlanmasıyla ilgi mevzuat ve dezenfeksiyonun anlatıldığını sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.