Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Mayıs 2016 15:17

Güneş Vakfı Azerbaycanlı öğrencileri ağırladı

Güneş Vakfı Azerbaycanlı öğrencileri ağırladı
Güneş Vakfı her hafta bir Türk Devletini vakıfta ağırlama programlarının 3. haftasında Azerbaycanlı öğrencileri ağırladı.
Erzurumajans-Güneş Vakfı her hafta bir Türk Devletini vakıfta ağırlama programlarının 3. haftasında Azerbaycanlı öğrencileri ağırladı. 

Azerbaycanlı öğrenciler, Azerbaycan'ın tarihinden, kültüründen, Ermeni soykırımından bahsettikten sonra Azerbaycan türkülerinden söyleyip Kafkas Dansı ve Azerbaycan'ın yöresel oyunlarını sergilediler. Azerbaycanlı öğrenciler, Erzurum'da Türk kültürünü yaşatmaya çalışan ve Orta Asya ile Anadolu arasında bir köprü görevi gören Güneş Vakfı ailesine çok teşekkür ettiklerini belirttiler.

Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. Alpaslan Ceylan, ülkemize öğrenim görmek için gelen soydaşlarımızı vakfımızda ağırlamanın gurur verici bir durum olduğunu belirtti. Ceylan, amaçlarının Türk dünyasındaki kardeş, akraba ve toplulukların birbirlerini daha yakından tanımaları için sosyal ve kültürel faaliyetlerin devam edeceğini belirtti. Güneş Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karcıoğlu, Azerbaycanlı öğrencilere Güneş Vakfını ziyaret edip sunum hazırladıkları için Prof. Dr. Alpaslan Ceylan adına Güneş Vakfı yayınlarından olan Azerbaycanlı şair Muhammed Aslan'ın "Erzurum'un Gediğine Varanda" isimli kitabı hediye etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.