Erzurum Haber Girişi : 14 Ocak 2019 19:15

Güneş Vakfı Denktaş'ı unutmadı

Güneş Vakfı Denktaş'ı unutmadı
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, "Kıbrıs Türklüğüne hayatını adayan merhum Denktaş'ın aziz hatırasının ebedi yaşatılacağına inanıyorum" dedi.
Erzurumajans-Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, "Kıbrıs Türklüğüne hayatını adayan merhum Denktaş'ın aziz hatırasının ebedi yaşatılacağına inanıyorum" dedi.

Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Ceylan, açıklamasında; "Büyük Türk Rauf Denktaş'ın 13 Ocak 2012'de ebediyete kavuşmasının 7. Yılında hala aynı üzüntü içerisindeyiz. Türklük davasına adanmış bir ömrün geriye bıraktığı en büyük miras şüphesiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir. Türk Dünyasının ve Kıbrıs Türk halkının bu mirasa sahip çıkarak, Kıbrıs'ta kurulan Türk devletini tanıyıcı, adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik yarım asırlık mücadelesinde başarıya ulaşacağına ve Merhum Denktaş'ın aziz hatırasının ebediyete kadar yaşayacağına olan inancımız tamdır.

Bizlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı 2006 yılında vakfımızda ağırlama fırsatı yakaladığımız için yüksek derecede onur ve gurur duyuyoruz. Tüm bu vesileler ile Cennet mekan Rauf Denktaş'ı hakka yürüyüşünün 7. yılında rahmetle ve hürmetle anıyoruz.

Türk Milleti Sana Minnettardır. Ruhun Şad olsun" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • FATİH MEHMET KIZILOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    Mübarek bir kişi, bilge lider, büyük dava adamı seni unutmayacağız. Efendimizde komşu ol. Yolun yolumuzdur, ülkün ülkümüz. Ruhun şad olsun. Prof. Dr. Alpaslan Ceylan hocamıza duyarlılığı için çok teşekkür ederiz