Bölge Haber Girişi : 19 Haziran 2010 13:18

Güneş Vakfın'da çiğ köfteli kapanış!..

Güneş Vakfın'da çiğ köfteli kapanış!..
Erzurumda Güneş Vakfı tarafından düzenlenen Geleneksel Cuma konferanslarının 2009-2010 dönemi son toplantısı yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da Güneş Vakfı tarafından düzenlenen Geleneksel Cuma konferanslarının 2009-2010 dönemi son toplantısı yapıldı. Vakıf Genel Merkezinde düzenlenen programda halk ve sanat müziği dinletisinin ardından davetlilere çiğ köfte ikramında bulunuldu.
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, toplantı öncesi yaptığı değerlendirmede vakıf olarak dönem boyunca Atatürk Üniversitesi‘nden birçok öğretim elemanı ve vakıf üyeleri işbirliği ile kültür, eğitim, sanat ve ilim üzerine onlarca konferans ve söyleşi düzenlendiğini belirterek, “Hukuk, Edebiyat, Ticaret, Tıp, Güzel Sanatlar ve Gençliği Hedef Alan Tehlikeler hakkında katılımcılara yıl boyunca düzenlenen konferanslarla bilgiler verildi” dedi.
Nevruz kutlamaları ve Türk kültürünün geçmişini geleceğe taşımak adına yılda 2 kez lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir dinletilerinin önümüzdeki dönemdede devam edeceğini ifade eden Ceylan, “Bölgedeki gençleri sanata teşvik etmek için 7 yıldır devam eden kurslarımızda bu yılda da yaklaşık 150 öğrencimiz Resim, müzik ve yabancı dil eğitimi alıyor. Ücretsiz olan kurslarımız herkese açıktır” diye konuştu.
Erzurum’un entelektüel bilgi birikimine sahip olan bireylerin katıldığı toplantılarda öğrenciler ile sohbet edilidiğini ve program sonunda katılımcıların sorularının cevaplandırıldığını anlatan Prof Dr. Ceylan, “2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının son Cuma günü yapılan bu toplantıda dönem boyunca yapılanların değerlendirmesi ve önümüzdeki 2010-2011 eğitim - öğretim içinde yapılabilecek olan faaliyetler hakkında görüş alış verişinde bulunduk” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.