Erzurum Düzenleme Tarihi : 25 Haziran 2021 16:11 Haber Girişi : 25 Haziran 2021 15:13

Güney İlçelerin Öğrencileri Burada Toplanıyor

Güney İlçelerin Öğrencileri Burada Toplanıyor
Hınıs'ta, ilk defa Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) gerçekleşiyor.

ERZURUM AJANS - Berhiv Hatice Diler / Erzurum’un Hınıs ilçesinde bu yıl ilk defa Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) gerçekleşecek. Sınav öncesi düzenlenen toplantıda, ilçe protokolü hazırlık çalışmalarını değerlendirdi. 

 

 

26- 27 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan YKS öncesi, Sınav Koordinasyon Kurulu toplandı. İlçe Kaymakamlık binasında gerçekleşen toplantıya Hınıs İlçe Kaymakamı Uğur Köroğlu, Belediye Başkanı Erdoğan Eren, Emniyet Müdürü Özcan Güler, Jandarma Komutanı Ömür Avşar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi, Sınav Koordinasyon Başkanı Doç. Dr. Serkan Yıldırım ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı İbrahim Aksakal katıldı. Toplantının ana başlığı sınav hazırlık çalışmaları oldu.  

 

 

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde gerçekleşecek olan sınava, 502’si çevre ilçelerden olmak üzere toplamda Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 1026, Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) 880 ve Dil Sınavı’na 42 öğrencinin katılması bekleniyor. Sınavların gerçekleşeceği okulların belirlenmesinin ardından COVID pozitif ve temaslı öğrenciler için de 2 yedek sınıf oluşturuldu.  

 

 

Güvenliği sağlamak adına sınav günü, 30 emniyet çalışanı ve 12 ÖSYM çalışanı görevlendirildi. YKS öncesi, eğitim alan sınav personelinin çift maske ve eldiven ile kontrollerini sağlayacağı belirtildi.  

 

 

“Diğer sınavlar için de talepte bulunacağız” 

 

 

Sınav Organizasyon Koordinatörü Ögr. Gör. Fatih Kancınar; “Sınavların Hınıs’ta gerçekleşmesi öğrenciler için artı oldu. Sınav günü, sınav stresini yaşayan öğrenciler bir de bilmedikleri bir ortamla karşılaşınca daha büyük bir stres yaşıyordu. Hem öğrencilerimizden hem de ailelerimizden aldığımız dönüşler çok güzel ve mutluluk verici. Yaz mevsimine denk gelen sınavlar çiftçi aileler için daha zor oluyordu. Çocuklarını Erzurum’a yalnız göndermenin stresinden kurtuldular. Geçen yıl merkeze gidemedikleri için sınava giremeyen 2 kız öğrencimiz bu yıl sınavın Hınıs’ta düzenlenmesini büyük bir sevinçle karşıladı” dedi. 

 

 

Kancınar, bu sınavın başarıyla tamamlanmasının ardından diğer sınavlarında ilçede gerçekleşmesi için ÖSYM’ye başvuruda bulunacaklarını vurguladı.  

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.