İlçeler Haber Girişi : 13 Nisan 2016 15:42

Günün en acı haberi Erzurum'dan

Günün en acı haberi Erzurum'dan
Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Kayaboğazı köyünde, toprak damında çökme meydana gelen evde 3 çocuk hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
Erzurumajans-Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Kayaboğazı köyünde, toprak damında çökme meydana gelen evde 3 çocuk hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, yağmurun etkili olduğu Kayaboğazı köyünde, saat 02.30 sıralarında Turan Kaçtı'ya ait toprak damlı evde çökme oluştu. Çöken damın altında kalan 40 günlük bebek Gülsüm, Ramazan (3) ve Ayetullah Kaçtı (5) hayatlarını kaybetti. Olayda Kaçtı ailesinden 4 kişi de yaralandı.

Yaralılar, Tekman Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Tekman Kaymakamı Lütfullah Ün de, hastaneye giderek yaralıları ziyaret edip konu hakkında bilgi aldı.

3 çocuğun cesedi otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BABA ÇOCUKLARINA BAKIP AĞLADI 

Göçük altından cesetleri çıkarılan 3 çocuğunu otopsi için görevlilerle birlikte Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu'na getiren Turan Kaştı, torba içindeki cesetlere bakıp uzun süre ağladı. Evinin çok eski olduğu için yıkıldığını belirten Kaçtı, "Allah böyle acıyı kimseye yaşatmasın. Gece uyuyorduk. Toprak damlı evimiz üzerimize yıkıldı. Büyük kızım hariç hepimiz enkaz altında kaldık. Kızım komşulara haber verdi ve bizleri toprağın altından çıkardılar. Ama üç yavrumu kurtaramadık. Bunların acısı ile ben nasıl yaşarım" dedi. 

Adli Tıp Kurumu önüne çekilen minibüs içerisinden çocukların cenazesi çıkarılırken bir sivil polis memuru eline aldığı ceketle görüntü alınması engellemeye çalıştı. Otopsisinin ardından köye götürülecek olan çocuklar köy mezarlığında yan yana eşilen mezarlara defnedilecek.

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.