Türkiye Haber Girişi : 20 Mayıs 2014 18:48

Gürcistan'da heyelan: 2'si türk 7 kayıp

Gürcistan'da heyelan: 2'si türk 7 kayıp
Gürcistan'ın Kazbeği bölgesi ile Rusya'yla sınır kapısı Vladikavkas arasındaki Gergeti Deresi'nde bulunan Dariali Hes Projesi inşaatı sırasında meydana gelen toprak kayması sonucunda 2'si Türk 7 kişi kayboldu.
Erzurumajans-Gürcistan'ın Kazbeği bölgesi ile Rusya'yla sınır kapısı Vladikavkas arasındaki Gergeti Deresi'nde bulunan Dariali Hes Projesi inşaatı sırasında meydana gelen toprak kayması sonucunda 2'si Türk 7 kişi kayboldu.


Cumartesi günü meydana gelen olayda, Rusya ile Gürcistan arasında ulaşımı sağlayan yol kullanılamaz hale geldi. Toprak kayması ile birçok TIR ve iş makinası toprak altında kaldı. Bölgede kurtarma çalışmaları yapıldığı açıklanırken, Gürcistan İçişleri Bakanı Aleksandre Tchikaidze bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Bakan Tchikaidze, kaybolan işçilerin henüz bulunamadığını kaydetti.

Afet sırasında bölgede çalışan Abdurrahman Kamacı, "Önce bir ses duydum ama çalışmadan geliyor sandım. Sonra bir arkadaşım bana kaç diye bağırdı. Konteynerden dışarı çıktığımda dağ üzerimize doğru geliyordu. Yolda bulunan park halindeki TIR'lar toprak altında kaldı. Heyelan önüne gelen her şeyi yuttu" şeklinde konuştu.

Olaydan sonra yaralıların helikopterlerle bölge hastanelerine nakledildiği ifade edildi. Kurtarma çalışmalarının devam ettiği, bölgede birçok kişinin sıkıştıkları araçlardan kurtarıldığı ve afet alanında bulunan 164 kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.