Siyaset Haber Girişi : 16 Nisan 2013 22:59

Gürsel Tekin Erzurum'da

Gürsel Tekin Erzurum'da
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, akil adamlar heyeti kurulmasını eleştirerek, "Bizim meselemiz akil adamlar değil, bizim muhatabımız iktidardır.
Erzurumajans-CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, akil adamlar heyeti kurulmasını eleştirerek, "Bizim meselemiz akil adamlar değil, bizim muhatabımız iktidardır. Eğer bir süreç değerlendirilecekse bu sürecin değerlendirmesi parlamentodur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, beraberinde CHP İstanbul milletvekilleri Melda Onur ve Aykut Erdoğdu ile birlikte yarın Erzurum'un Tortum ilçesinde görülecek HES davasına katılmak ve yargılanan Leyla Yalçınkaya'ya destek olmak üzere gece saatlerinde kente geldi. Erzurum Havalimanı'nda partililer tarafından karşılanan Tekin, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin çözüm sürecinde akil adamlar politikasını eleştiren Tekin, "Bizim meselemiz akil adamlar değil, bizim muhatabımız iktidardır. Eğer bir süreç değerlendirilecekse bu sürecin değerlendirmesi parlamentodur. Eğer parlamento üstüne düşen görevi yapmayıp birilerine havale ediyorsa, o parlamento işlevini kaybetmiş demektir. CHP olarak bizim birinci önceliğimiz iktidara da burada Erzurum'da çağrıda bulunmak istiyorum. Yasaksız bir Türkiye yaratalım, demokrasi işletelim, hukuku işletelim. Sadece belli bölgeler değil, 76 milyon huzur içerisinde yaşasın. Çok zor bir şey istemiyoruz. Niçin bunları denemiyoruz. Mesela siyasi partiler yasasını değiştirmek için akil adamlara ihtiyaç var mı? Faili meçhul cinayetleri aydınlatmak için akil adamlara mı soracağız? Yüzde on barajını indirmek için akil adamlara ihtiyaç var mı? 550 tane milletvekili görevini yapacak" dedi.
Türkiye'de asıl gündem yerine sanal gündemlere kafa yorulduğunu belirten Tekin, "Herkesin adliyede bir sorunu var. Niye bu sorunları bitiremiyoruz. 11 bin 660 tane insan kayıp. Bir Amerikalı yurttaş kayboldu, Amerika dünyayı ayağa kaldırdı. Benim buradaki milletimin mal güvenliği, can güvenliği kimden olacak. Böyle bir devlet anlayışı olur mu? Ordu'da bir annenin üç tane evladı kayıp, üç tane. Başvurmadığı kurum yok. Cumhurbaşkanından Başbakanına kadar. Devlet olarak bu görevlerimizi yapalım. Kaç tane iş kazası oldu? Erzurum'da hepimizin gözü önünde, 76 milyon yurttaşımızın gözü önünde 5 tane kardeşimiz hayatını kaybetti. 5 tane insan donarak öldü. Bakın sadece 1 yıl içerisinde 11 bin 660 tane yurttaşımız kayıp. Hangi televizyonda, gazetede görüyorsunuz bu haberleri. Bunlar koyun sürüsü değil, insan insan. Sadece mart ayında bakın 1 ay içerisinde 55 tane insan, bu 5 tane kardeşimiz gibi iş cinayetlerinde hayatlarını kaybettiler 30 gün içerisinde. Hangi barıştan bahsediyorsunuz. Gelin önce bir toplumla barışın" dedi.

"Tabloya baktığınızda bir AKP var, her şey güllük gülistanlık" diyen Tekin, "Bana böyle bir ülke gösterin her ay 50 tane insan intihar eden. Bu kayıpların hesabı sorulmaz mı? Türkiye gerçek gündeme dönmek zorunda, gerçek gündemi saptırmak için barış. Barışı biz o kadar önemsemişiz ki çocuklarımızın adını Barış, Umut, Özgür koymuşuz. Kim barışı istemez. Barışı en çok biz yüreğimizde hissederiz. Hiç kimse bize barış dersi veremez. Hele bu AKP iktidarı hiç veremez" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.