Güzel Başladık Ama...!

Eksikler ve hazırlık maçı oynamama handikapı göz önüne alındığında BB Erzurumspor başlayabileceği en olumsuz şekilde lige başladı diyebiliriz.

Bu kadar olumsuzluğa rağmen ligin ilk maçında deplasmandan üç puanla dönmek büyük bir başarıdır.

Kaleci Farnolle’nin eleştirildiği kadar vasat olmadığını,
geri dörtlünün Kaan hariç geçtiğimiz sezonun dörtlüsü olduğunu,
Petrus,İbrahim, Sissoko üçlüsünün ikinci yarıda daha etkili olduğunu,
Novikovas’ın istekli, Hamroun’un ise beklenenden uzak olduğunu izliyorduk.

Maç bu şekilde statik bir hal almışken Rashad- Oltan değişikliği bir anda maçın dönüm noktası oldu.

Aslında oyundan çıkana kadar istekli ve savunmayı yıpratan bir Rashad vardı. Ancak son vuruşarda ki beceriksiziliği skor yapmasını engelledi.

İki golde de bireysel yeteneklerini ortaya koyan Sissoko bence Oltan’la birlikte maçın yıldızlarından. Emrah ise kendine has yaptığı asistle maçın gidişatına direkt etki yaptı diyebiliriz.

BB Erzurumspor’un geçtiğimiz sezon Süper Lige çıktığında yaptığı transfer hatalarını bu sezon yapmadığını net şekilde gördük. Novikovas, Erhan Çelenk’i anımsatan bir oyun yapısı var. Her an skor yapabilecek bir isim. Ancak forveti besleme konusunda yetersiz. Ben, kanat oyuncusu olarak mutlaka bir çizgi oyuncusuna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Bu tarz bir oyuncu haricinde mutlaka bir forvet, iki bek oyuncusu Erzurumspor için
 mutlaka transfere ihtiyacı olan mevkiler.

Takımın, skora rağmen kazanma arzusunu ve pes etmeyişini oldukça beğendim. Bu takıma eksik isimler de katıldığında  daha iyi bir takım ortaya çıkacaktır. Ancak başta da söylediğim gibi bu skor aldatmasın. Bana göre ligin en zayıf rakibine karşı oynadık. Alınan skor yapılacak transferlerle ilgili kafa karışıklığına yol açmadan kaliteli üç veya dört isim kadroya katılmalıdır.

Yapılacak transferlerle birlikte korkulu rüyalar yaşatmayacak bir BB Erzurumspor izleyeceğimizi umut ediyorum.

Darısı Sivasspor maçına...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.