Kültür-Sanat Haber Girişi : 15 Mart 2013 15:55

Güzel ezan okuma yarışması

Güzel ezan okuma yarışması
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce her yıl İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenmekte olan Hafızlık, Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmasının bu yıl ki Erzurum il finali, Erzurum Lisesi Kültür Merkezi salonunda yapıldı.
Erzurumajans-Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce her yıl İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenmekte olan Hafızlık, Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmasının bu yıl ki Erzurum il finali, Erzurum Lisesi Kültür Merkezi salonunda yapıldı.
Programın açılışında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım Akkuş, "Yüce Allah'ın (Muhakkak ki Kur'an'ı biz indirdik ve onu koruyacak, muhafaza edecek, devam ettirecek olanda biziz.) ayetinin muhatabı bugün burada Kur'an da yarışan bu seçkin öğrencilerimiz ve onları yetiştiren hocalarımız oluyorlar. Çünkü onlar, Kur'an-ı orijinali ile hafızalarına yerleştirerek asırlardan asırlara nesillerden nesillere taşınmasına vesile oluyorlar. Bu sebeple hem öğrencilerimizi hem de onları yetiştiren hocalarımızı kutluyorum" dedi.

Yarışmaya Hafızlık dalında 5 okul, Kur'an-ı Kerimi güzel okuma ve Ezanı güzel okuma dallarında 9 okul katıldı. Yarışma sonunda, Hafızlık dalında Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Pilgir, Kur'an-ı Kerimi güzel okuma dalında Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Sarıgül ve Ezanı güzel okuma dalında Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mikail Abdurrahmanoğlu, il birincisi olarak bölge yarışmalarına katılmaya hak kazandılar.

Seçici Kurul Başkanlığını Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı'nın yaptığı program, hoş bir manevi atmosferde ve Kur'an ziyafeti tadında 4 saate yakın bir süre devam etti. Yarışma sonunda yarışmacı öğrencilerin tamamına hediyeler verildi ve Palandöken Belediyesi tarafından yarışmacı ve misafirlere yemek ikram edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.