Erzurum Haber Girişi : 19 Ocak 2024 16:20

Hadsiz yorum davalık oldu!

Hadsiz yorum davalık oldu!
Kar yağışının ardından okulların tatil edilmesini isteyen vatandaşlar, sosyal medyadan Vali Mustafa Çitçi'yi yorum yağmuruna tutmuştu. Gazeteci Onur Sağsöz'ün 'Vali'ye küfredilir mi?' başlığıyla gündeme getirdiği konunun ardından Vali Çiftçi konuştu.

Gelen yüzlerce mesaj arasında hakaret içeren yorumlarda bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunan Vali Çiftçi, “İbretialem olsun diye suç duyurusunda bulundum. Tazminat ödenmesi durumunda Filistin’e bağışlayacağım” dedi. 

 

Geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan kar yağışı sonrası okulların tatil edilmesini isteyen öğrenci ve veliler, tepkilerini sosyal medya hesapları üzerinden dile getirdiler. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin kişisel hesabını yorum yağmuruna tutan vatandaşlardan bazıları ise kantarın topuzunu kaçırınca adliyelik oldular. Vali Çiftçi, şahsına yönelik kullanılan hakaret dolu çirkin ifadeler karşısında hukuki yola başvurdu.

 

 

Sosyal medyadan sinkaflı yorumlarda bulunan üç şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Vali Çiftçi, tazminat kazanması durumunda ise alacağı parayı Filistin’e bağışlayacağını söyledi.  İkisinin lise öğrencisi olduğu öğrenilen şahıslar hakkında soruşturma sürüyor.

 

Klavye başına geçip serbest atış yapıyorlar!

 

Pusula’ya konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Çok fazla eleştiri içeren yorum vardı. Hakaretamiz yorumlar da oldu. Vali olmanın sorumluluğu ile birçoğuna bir yere kadar sabrettim. Eleştiri içeren yorumlara, gelen taleplere diyecek bir sözümüz yok. Onların hepsini göğüsledim. Ancak galiz ifadelere daha fazla dayanamadım. İbretialem olsun diye suç duyurusunda bulundum. Bırakın Vali’yi, kimseye bu şekilde konuşamazlar. Klavye başına geçip serbest atış yapıyorlar. Buna müsaade edemem” dedi.

 

 

Filistin’e bağışlayacak

 

Sinkaflı yorumlar yazan üç kişiden ikisinin öğrenci olduğunu belirten Vali Çiftçi, “Öğrencilerden birisinin annesi de görüşmeye geldi ancak o kadar sinirliydim ki kabul etmedim. Ne diyecek yani bana? Milli Eğitim Müdürümüz ile de görüştüm. Öğrencilerin tekrar böyle bir şey yapmaması için eğitim almalarını, diğer öğrencilerin de bu tarz davranışlarda bulunmaması için özellikle ilgilenilmesini istedim. Şu an soruşturma aşamasında. Dava açılır ve manevi tazminat ödemelerine karar verilirse, gelen parayı Filistin için düzenlenen yardım kampanyalarından birine bağışlayacağım” ifadelerini kullandı. Kaynak: Pusula

 

GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDEKONUYU GÜNDEME GETİRMİŞTİ!

İŞTE O YAZI 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nusret 21 Ocak 2024 11:28

    Bırakın valiye, hiç kimseye küfür edilmez. Ancak valiliğin de sabah tatil etmeyip çocuklar okullarına ulaştıktan sonra apar topar tatil kararı alıp ders ortasında çocukları evlerine göndermesine kim dava açacak? çocuğumuzu bir şekilde okula ulaştırmışız, servisler, otobüsler taşımayı yapmış, e iş ortasında tatil var gelin çocuklarınıza sahip çıkın, bumudur yöneticilik? Madem çocuklar okula gitmiş bırakın derslerini tamamlasın, bu arada da yolları belediye iyice açar herkes normal planına devam ederdi. haksız mıyım ?