Sağlık Haber Girişi : 18 Aralık 2021 16:37

Haftalık vaka haritası açıklandı

Haftalık vaka haritası açıklandı
4-10 Aralık arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları açıklandı.

ERZURUM AJANS - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Erzurum'da her yüz bin kişide görülen vaka oranı 22,02 oldu. 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. "4-10 Aralık arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında" dedi.

 

Her 100 bin kişide en fazla vaka görülen ilk 3 il; Kırklareli, Çanakkale, Ordu olurken,  her 100 bin kişide en az vaka görülen iller ise Van, Hakkari ve Bitlis oldu.

 

 

 

 

Vaka yoğunluğu en çok artan iller

 

Bir önceki haftaya göre vaka yoğunluğu en çok artan 9 il ise şunlar oldu:

Edirne, Artvin, Tekirdağ, Ordu, Trabzon, Kırklareli, Yozgat, Rize, Isparta.

 

 

 

 

Aylardır süren düşüş sürüyor

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşılan vaka haritasına göre, Erzurum'un aylardır süren düşüşünü sürdürdüğü görüldü.

 

Haritaya göre Erzurum'da Covid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide 22,02 olduğu belirtildi. 2. doz aşılama da yüzde 71,4'e ulaşan Erzurum'da, her yüz bin kişide görülen vaka sayısı haftalık bazda yüzde 13,46 oranında düşüş gösterdi. Kentte en yüksek vaka oranı 2 Ekim'de açıklanan vaka haritasında 312,68 olarak görülmüştü. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.