Bölge Haber Girişi : 19 Haziran 2012 09:30

Hakkari'de çatışma!

Hakkari'de çatışma!
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Dağlıca mevkiinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı bildirildi.
Erzurum Ajans-Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Dağlıca mevkiinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı bildirildi. Resmi makamlarca henüz bir açıklama yapılmadı. Bu arada, bölgede çatışmaların sürdüğü ve takviye kuvvetler gönderildiği öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklama, "19 Haziran 2012 salı günü sabaha karşı, Yüksekova Yeşiltaş Karakoluna PKK terör örgütü mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş ve 16 askerimiz de yaralanmıştır. bölgede operasyonlar devam etmekte olup, ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

HELİKOPTER TRAFİĞİ YOĞUNLAŞTI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit olmasının ardından bölgede yoğun helikopter trafiği yaşanıyor.

Kuzey Irak topraklarından sızan çok sayıda PKK mensubu, 3 ayrı koldan Yeşiltaş Karakolu’na ağır silahlarla saldırdı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, Hakkari ve Yüksekova’daki askeri birliklerden bölgeye helikopterler gönderildi. Geldikleri Kuzey Irak topraklarına doğru kaçan PKK’lılardan 10’u öldürülürken, diğer grubun da etkisiz hale getirilmesi için bölge ateş altına alındı.

Saldırıda yaralanan askerler helikopterle Fatih Kışlası’na, oradan da Askeri Hastane ile Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi edinilemezken, bazı askerler yapılan ilk müdahalenin ardından Van’a sevk edildi.

Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı bir askerin ise, "Beni neden getirdiniz? Bırakın çatışayım. Benim arkadaşlarımın yanında olmam lazımdı” diye bağırdığı belirtildi.

Öte yandan, yaşanan çatışmanın ardından Hakkari şehir merkezi büyük bir sessizliğe büründü.

ORGENERAL ÖZEL BÖLGEYE GİTTİ

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Hakkari'ye gittiği bildirildi.

YARALI ASKERLER VAN'A GÖTÜRÜLDÜ

Hakkari Devlet Hastanesi ve Askeri Hastane’de tedavi altına alınan askerlerden sağlık durumu ağır olan bir asker, askeri helikopterle Van Jandarma Filo Komutanlığı’na getirildi. Burada ambulansla alınan yaralı asker, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Hakkari’den helikopterle bazı yaralı askerlerin getirilmesi bekleniliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadas kız hülya 01 Ocak 1970 02:00

    Allah ım :( Sen öldürenlere Kâhhar isminle Şehit olanlara Rahman isminle Yaralı askerlere Şâfi isminle Tecelli et Yârab .amin