Spor Haber Girişi : 13 Şubat 2020 14:30

Halı Saha Yapımı

Halı Saha Yapımı
Suni Çim ile Halı Saha Yapımı Hakkında Merak Edilen Tüm Sorular ve Cevapları...
Erzurumajans-Futbol herkesin hayatına bir yerlerden değen bir spordur. Gerek profesyonel gerek amatör olsun birçok erkek de hayatının belli alanında top peşinde koşturmuştur. Hal böyle olunca merak edilen sorulardan bir tanesi  halı saha yapımı nasıl gerçekleşir, burada maliyet, ve halı saha ölçüleri de merak edilmektedir.

Halı Saha Yapımı

Halı saha yapımı birçok aşamadan geçer. Öncelikle seçilecek zemin ürününe karar verilmesi gerekmektedir. Seçilen zemin ürünü genellikle suni çim olur. Suni çim diğer zemin malzemelerine göre daha dayanıklı, uzun süre kullanıma olanak tanır.

Halı Saha Yapımı Maliyeti

Halı saha maliyetini birçok değişken etkiler, arazinin maliyeti, dolaylı olarak lokasyon, bu lokasyona yapılacak nakliye masrafları, zemin ürünü, tel çit gibi değişkenler sahanın fiyatını etkilemektedir.

Saha maliyeti hesaplarken öncelikle bir projeye ihtiyacınız vardır. Projeniz elinizde olduktan sonra kullanacağınız zemin ürününe karar vermeniz gerekir. Genellikle yapay çim tercih edilir. Bunun sebebi üzerinde uzun süre oyun oynanmasına müsade etmesidir.

Kapalı Halı Saha Yapımı

Kapalı halı saha yapımı ile açık halı saha yapımı arasındaki tek fark sahanın etrafının branda veya duvar ile çevrili olmasıdır. Çok güneş alan veya çok yağış alan bölgeler için kapalı halı saha yaptırmak avantajlı olacaktır. Sahanın daha uzun süre kullanılmasına olanak tanıyan dış kaplama bütçeye göre tercih edilebilir. Branda daha uygun bir seçenek olsa da duvar ile kaplanan sahanın ömrü her açıdan daha uzun olacaktır.

Kapalı halı saha maliyeti hesaplarken göz önünde bulundurmanız gereken ilk etmen lokasyondur. Eğer ulaşımın zor olduğu, kentten uzak bir alana kapalı saha yapıyorsanız sahayı çevrelemek için kullanacağınız materyalin taşınması maliyeti artıracaktır.

Kapalı halı saha maliyeti için diğer değişkenler; sahanın zemininde kullanılacak ürün, toplam m2’dir.

Halı Saha Yapımı İçin Suni Çimin Avantajları

Suni çim birçok açıdan avantajlıdır. Halı saha yapımı için en çok tercih edilen zemin ürünü olan suni çimin en büyük avantajı ek bakım maliyetine gerek duymamasıdır. Yani suni çim kullanılan bir zeminde, gübreleme, ekmek biçme gibi faaliyetler söz konusu değildir. Bu uzun vadede suni çimi daha ekonomik hale getirir. Sahanızda suni çim kullanmak oldukça avantajınıza olacaktır.

Garanti Kapsamı ve Rengi Solmaz

Suni çim üreticileri ürünlerine ürün kalitesine göre garanti süresi vermektedir. Bu süre genellikle ürünün sararıp, solmayacağı ile ilgilidir. Çünkü suni çim uv ışınlarına karşı dayanıklı olarak üretilir ve doğal çimde oluşan sararma suni çimde oluşmaz ve saha her zaman yeşil kalır.

Alev Almazlık

Bazı suni çim ürünleri alev almama özelliğine sahiptir bu da ürünün üzerine ateş düşse bile bu ateşin ilerleyeceği anlamına gelmektedir.

Özellikle halı saha yatırımcılarının seçtiği suni çimin daha birçok avantajı bulunmaktadır. Sıcak havalarda serinletmek amacı ile yapılacak sulama suni çim için yeterli olacaktır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.