Erzurum Haber Girişi : 10 Kasım 2016 14:15

Halk Günü'nde, ilkokul öğrencisinden ilginç istek

Halk Günü'nde, ilkokul öğrencisinden ilginç istek
Erzurum'da 'Halk Günü' toplantısına katılan Evliya Çelebi İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Aysima Uşun, toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Gürbüz Karakuş'tan ilginç bir istekte bulundu.
Erzurumajans-Erzurum'da 'Halk Günü' toplantısına katılan Evliya Çelebi İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Aysima Uşun, toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Gürbüz Karakuş'tan ilginç bir istekte bulundu. 

Sınıf öğretmeni Ragıp Karaca'yı çok sevdiğini belirten Uşun, "Sizden bir ricam var. 24 Kasım öğretmenler gününde valimiz okulumuza gelip öğretmenler gününde öğretmenimi ziyaret edebilir mi? Çünkü o çok iyi bir öğretmen. Benim ayaklarım yandığında babamın alamadığı ilaçları o bana aldı" dedi.

Birbirinden ilginç isteklerin dile getirildiği Halk Gününe, annesi ile birlikte katılan 9 yaşındaki Aysima Uşun'un isteği, toplantıya katılan vatandaş ve protokolü duygulandırdı. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı Halk Günü'nde adının okunduğu sırada ayağa kalkıp mikrofona uzanan Aysima Uşun'un önce, ne diyeceği merakla beklendi. Vali Seyfettin Azizoğlu'nun il dışında olması nedeniyle toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Gürbüz Karakuş'un, "Söyle bakalım. Sana nasıl yardımcı olabiliriz" demesi üzerine Uşun, şunları söyledi:

"Evliya Çelebi İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisiyim. Ben ve arkadaşlarım sınıf öğretmenimiz olan Ragıp Karacalı'yı çok seviyoruz. Ben daha çok seviyorum. Çünkü sobadan sıcak su dökülmüş ve ayaklarım yanmıştı. Ailemin çok borcu olduğu için ilaçlarımı öğretmenim almış ve sağlığıma kavuşmuştum. Sizden isteğim. 24 Kasım öğretmenler gününde gelip, öğretmenimi ziyaret etmeniz. Çünkü bu onu hak ediyor. İlaçlarımı aldığı için sevdiğimi düşünmeyin. Sizin de yanınıza gelip elinizi öpmek istiyorum." 

Vali Yardımcısı Gürbüz Karakuş, Aysima'yı yanına çağırarak, öğretmeninin yapmış olduğu fedakarlığı unutmadığı için yanaklarından öperek kutladı. Uşun'un eğitime ve eğitimciye verilen önemi ortaya koyduğunu dile getiren Karakuş, "Öğretmenlerimiz eğitimin dışında öğrencilere yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde baba şefkatiyle yaklaşıyor. Bu çocuğumuz öğretmenler gününde sayın Valimizin okula teşrif ederek öğretmenlerinin güzel ve başarılı eğitim vermesinden dolayı tebrik etmelerini, kutlamalarını istedi. Valimize konuyu aktaracağım. Kendisi o gün katılma imkanları varsa okula gidecek. Çocuğu gözlerinden öpecek, öğretmeni tebrik ederek güzel duyguyu paylaşmış olacak" diye konuştu.

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.